جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.M.REC.1403.462
Clinical trials code: 0


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fehresti M, Khezri H. Predicting Tendency to Social Networks, Based on Body Image and Sports Participation in Adolescent Girls in Shiraz. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8864-fa.html
فهرستی مریم، خضری حسن. پیش‌بینی گرایش به شبکه‌های اجتماعی مجازی بر اساس تصور از بدن و مشارکت ورزشی در نوجوانان دختر شهر شیراز. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8864-fa.html


استادیار، گروه روانشناسی، واحد فیروزآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزآباد، ایران ، h.khezri@iauf.ac.ir
چکیده:   (356 مشاهده)
زمینه و هدف: شبکه‌های اجتماعی‌ یکی‌ از مکان­هایی‌ است‌ که‌ جوانان و به‌ خصوص نوجوانان، زمان زیادی از روز خود را در آن سپری می‌کنند و بیشترین‌ اثرپذیری را از آن دارند این‌ در حالی‌ است‌ که‌ فعالیت‌ ورزشی‌ در دنیای کنونی‌ با وجود برنامه‌های غذایی‌ ناسالم‌ و عدم تحرک جوانان، به‌ یکی‌ از موضوعات حیاتی‌ و غیر قابل‌ چشم‌پوشی‌ تبدیل‌ شده است. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر پیش­بینی گرایش به شبکه­های اجتماعی مجازی بر اساس تصور از بدن و مشارکت ورزشی در نوجوانان دختر شهر شیراز بود.
روش کار: جامعه آماری این پژوهش توصیفی- همبستگی، شامل کلیه‌ی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در ناحیه سه شیراز در سال تحصیلی 1403-1402 بود که طبق امار 2652 نفر بودند. با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای تعداد 350 نفر انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشارکت در شبکه های اجتماعی مجازی بلند (1399)، تصور از بدن کش (1997) و مشارکت ورزشی گیل‌ و همکاران (١٩٨٣) بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون از طریق نرم افزار SPSS نسخه‌ی 24 انجام شد.
یافته‌ها: نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری حاکی از آن بود که گرایش به شبکه­های اجتماعی دختران نوجوان بر اساس مشارکت ورزشی و تصور از بدن پیش بینی می­شود، بین مشارکت ورزشی و تصور از بدن با گرایش به شبکه­های اجتماعی در دختران نوجوان ارتباط مثبت و معنی­داری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان کرد شبکه‌های اجتماعی می‌توانند نقش مثبتی در تشویق نوجوانان به ورزش و ایجاد نگرش مثبت نسبت به بدن ایفا کنند؛ با این حال، لازم است که استفاده از آن‌ها به شیوه‌ای متعادل و آگاهانه هدایت شود.
متن کامل [PDF 673 kb]   (58 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb