Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.M.REC.1403.462
Clinical trials code: 0
استادیار، گروه روانشناسی، واحد فیروزآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزآباد، ایران ، h.khezri@iauf.ac.ir
چکیده: (356 مشاهده)
زمینه و هدف: شبکههای اجتماعی یکی از مکانهایی است که جوانان و به خصوص نوجوانان، زمان زیادی از روز خود را در آن سپری میکنند و بیشترین اثرپذیری را از آن دارند این در حالی است که فعالیت ورزشی در دنیای کنونی با وجود برنامههای غذایی ناسالم و عدم تحرک جوانان، به یکی از موضوعات حیاتی و غیر قابل چشمپوشی تبدیل شده است. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر پیشبینی گرایش به شبکههای اجتماعی مجازی بر اساس تصور از بدن و مشارکت ورزشی در نوجوانان دختر شهر شیراز بود.
روش کار: جامعه آماری این پژوهش توصیفی- همبستگی، شامل کلیهی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم در ناحیه سه شیراز در سال تحصیلی 1403-1402 بود که طبق امار 2652 نفر بودند. با استفاده از جدول مورگان و روش نمونهگیری تصادفی طبقهای تعداد 350 نفر انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشارکت در شبکه های اجتماعی مجازی بلند (1399)، تصور از بدن کش (1997) و مشارکت ورزشی گیل و همکاران (١٩٨٣) بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون از طریق نرم افزار SPSS نسخهی 24 انجام شد.
یافتهها: نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری حاکی از آن بود که گرایش به شبکههای اجتماعی دختران نوجوان بر اساس مشارکت ورزشی و تصور از بدن پیش بینی میشود، بین مشارکت ورزشی و تصور از بدن با گرایش به شبکههای اجتماعی در دختران نوجوان ارتباط مثبت و معنیداری وجود دارد.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان بیان کرد شبکههای اجتماعی میتوانند نقش مثبتی در تشویق نوجوانان به ورزش و ایجاد نگرش مثبت نسبت به بدن ایفا کنند؛ با این حال، لازم است که استفاده از آنها به شیوهای متعادل و آگاهانه هدایت شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی