جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 485-479 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dabagh Ghazvini S, Moinalghorabaei M, Baharestani B, Alizadeh Ghavidel A, Ranjbaripour T. Extramarital Relationship Prediction Model Based on Personality Traits and Attachment Styles Mediated by Self-Control, Conflict Management and Forgiveness. RJMS 2022; 29 (10) :479-485
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8782-fa.html
دباغ قزوینی سعید، معین الغربایی مهدیه، بهارستانی بهادر، علیزاده قویدل علیرضا، رنجبری پور طاهره. نقش تجارب ناگوار دوران کودکی در بروز بیماری‌های روان‌تنی و مرگ زودهنگام از منظر روانکاوی کلاسیک و معاصر. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :479-485

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8782-fa.html


استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، روانپزشک و رواندرمانگر تحلیلی، تهران، ایران ، Moin_drm@yahoo.co.uk
چکیده:   (49 مشاهده)
زمینه و هدف: تجربیات ناگوار دوران کودکی همبسته­های قدرتمندی برای ایجاد بیماری‌های جسمانی و روان­تنی و مرگ زودهنگام هستند. بنابراین هدف اصلی این پژوهش نقش تجارب ناگوار دوران کودکی در بروز بیماری‌های روان‌تنی و مرگ زودهنگام از منظر روانکاوی کلاسیک و معاصر بود.
روش کار: تحقیق حاضر، با استفاده از روش تحلیلی توصیفی انجام شده است. اطلاعات حاصل از این تحقیق با استفاده از روش اسنادی کتابخانه­ای بدست آمده­اند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که تروماهای دوران کودکی موجب نقایصی در رشدِ طبیعیِ سیستم عصبی و دستگاه روان شده و بخش مهمی از روان تحت عنوان "خود" که در تحمل و تنظیم عواطفِ نیرومند، احساس ارزشمندی و سرزندگی و روابط معنادار با دیگران نقش ایفا میکند، به صورت منسجمی شکل نگرفته و بسیار شکننده و مستعد ازهم­گسستگی می­شود. در نتیجه­ی این "خود" شکننده، فرد جهت تنظیم خود و غلبه بر احساس­های تهی بودن و مُردگی، سبک زندگی ناسالمی را پیش می‌گیرد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان گفت که از منظر روانکاوی کلاسیک و معاصر تجارب ناگوار دوران کودکی منجر به افزایش فراوانی گزینش رفتارهای تهدید کننده­ی سلامت شده که احتمال ابتلا به بیماری­های جسمانی و روان­تنی را افزایش داده و می­تواند مرگ زودهنگام را در پی داشته باشد. از نقطه نظر دیگر، تکرار جبرگونه تروماهای دوران کودکی در سایر روابط بزرگسالی، فرد را در مسیر خودویرانگری و مرگ قرار خواهند داد.
متن کامل [PDF 586 kb]   (13 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb