جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.275
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Qashqaei Far F, Hijazi S N, Chitsaz M A. Investigating Various Social Parameters Caused by the Changes Resulting from the Corona Crisis in Iran. RJMS 2024; 31 (1) :1-12
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8780-fa.html
قشقایی فر فاطمه، حجازی سید ناصر، چیت ساز محمدعلی. بررسی پارامترهای مختلف اجتماعـی ناشی از تغییـرات حاصـل از بحـران کرونـا در ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-12

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8780-fa.html


استادیار، گروه جامعه شناسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران ، hejazinaser@yahoo.com
چکیده:   (353 مشاهده)
زمینه و هدف: بحران ویروس کرونا وضعیتی خطرناک و ناپایدار برای جامعه و دولت­ها ایجاد کرد و باعث بوجود آمدن وضعیتی شده است که برای مقابله با آن اقدامات اساسی نیازمند بود. این تحقیق با هدف بررسی بررسی پارامترهای مختلف اجتماعـی ناشی از تغییـرات حاصـل از بحـران کرونـا در ایران انجام شد.
روش کار: روش تحقیق از نوع مطالعات کیفی و به روش دلفی انجام گردید. در این پژوهش 20 نفر از متخصصان حوزه‌های مربوط به پدیده کرونا و فاصله گذاری اجتماعی به روش گلوله برفی شناسایی شدند، با آن‌ها مصاحبه انجام شد و از طریق بیان تجربیاتشان، مؤلفه‌های تأثیرگذار پدیده فاصله‌گذاری اجتماعی و تاثیر آن در جنبه­های مختلف و تغییر در ساختار اجتماعی مشخص گردید. ابزار این تحقیق پرسشنامه بود که از طریق تکنیک دلفی طی چهار مرحله صورت گرفت، جهت طبقه‌بندی موارد آماری و اجماع کلی و پایایی از نرم‌افزارهای Spss استفاده شد.
یافته‌ها: پس از تحلیل داده­های کیفی پنج مضمون اصلی که عبارتند از: فرهنگ عمومی، زیست اجتماعی، رسانه­های نوین ارتباطی، ساختار خانواده، طبقات اجتماعی ارائه شد. هر کدام از این مضامین دارای زیر مقولات متعددی بودند از جمله این مقولات می­توان به انفجار اطلاعات و دانش، دیجیتالی شدن مظاعف، افزایش تقاضای اجتماعی در ساختارهای اقتصادی و سیاسی، بازاندیشی در نظام فرهنگی حاکم بر جامعه و نقش اعتماد و سرمایه اجتماعی میان دولت و ملت اشاره کرد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که فاصله­گذاری اجتماعی ناشی از ویروس کرونا علیرغم هزینه­های مادی و معنوی بسیاری که بر جامعه تحمیل کرد، فرصتی مناسب برای بازنگری و بازاندیشی در ساختارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و فرهنگی را فراهم نموده و زندگی افراد را در جامعه با تحولات عظیم مواجه کرده است که اثرات آن در سال­های بعد و دوران پساکرونا نیز باقی خواهد ماند.
متن کامل [PDF 598 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb