Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، اصفهان، ایران ، mahdebrahimi@yahoo.com
چکیده: (61 مشاهده)
زمینه و هدف: بررسی و تأثیر زیرساختهای ضروری جهت افزایش سلامت روانی جامعه بسیار حائز اهمیت است. زیرساختهای مختلفی وجود دارند که هرکدام نقش بسزایی در ارتقاء سلامت روانی جامعه را ایفا میکنند لذا هدف اصلی در پژوهش حاضر ارزیابی و تحلیل ارتباط میان زیر ساختهای ضروری جهت افزایش سلامت روانی جامعه بود.
روش کار: روش پژوهش تحقیق حاضر از لحاظ هدف در زمره تحقیقات کاربردی بوده و از لحاظ گردآوری اطلاعات، روش ترکیبی یا آمیخته بود. جامعه آماری بخش کیفی این پژوهش، شامل افراد مراجعه کننده به پارک چیتبند به تعداد 15 نفر میباشد. جامعه آماری در بخش کمّی شامل افراد مراجعه کننده به پارک چیتبند در بازه زمانی تیر ماه الی شهریور ماه سال 1400 بود که تعداد کل آنها 221 نفر برآورد شد. برای تعیین نمونههای این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. در این پژوهش تعداد 15 نفر از افراد مراجعه کننده به پارک چیتبند به عنوان نمونه مشخص و در فرآیند اجرای بخش کیفی پژوهش مشارکت نمودند. حجم نمونه در بخش کمی با استفاده از فرمول کوکران محاسبه گردید. با توجه به نتایج حاصله، حجم نمونه 143 نفر بدست آمد. ابزار لازم به منظور دستیابی به داده های مورد نیاز پرسشنامه محقق ساخته بود.
یافته ها: نتایج نشان داد که زیرساختهای شهری نقش اساسی در ارتقای سلامت روانی جامعه ایفا میکنند و ابعاد مختلف این زیرساختها، از جمله کارایی کالبدی و عملکردی، دسترسیپذیری، هوای مطلوب، ارتقای سلامت جسمی و روانی، آسایش محیطی و اقلیمی، و زیرساختهای تعاملی خانوادگی، تأثیرات قابلتوجهی بر سلامت روانی افراد دارند.
نتیجه گیری: به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که سیاستگذاران و برنامهریزان شهری باید توجه ویژهای به توسعه و بهبود زیرساختهای شهری داشته باشند تا بتوانند سلامت روانی و رفاه عمومی جامعه را تضمین کنند. با سرمایهگذاری در این حوزه و اجرای برنامهریزیهای هدفمند، نهتنها کیفیت زندگی بهبود مییابد، بلکه جامعهای پایدارتر و شادابتر شکل خواهد گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی