جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.KERMAN.REC.1403.120
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabavi S, Sabouri H. Comparing the Effectiveness of Treatment Based on Commitment and Acceptance on Disfigurement in Women and Girls Referring to Beauty Centers in Sirjan City. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8656-fa.html
نبوی سارا، صبوری هاله. مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر بدریخت انگاری در زنان و دختران مراجعه کننده به مراکز زیبایی شهر سیرجان. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8656-fa.html


استادیار، گروه آموزشی روانشناسی بالینی، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران ، Hallehsaboori_521@yahoo.com
چکیده:   (169 مشاهده)
زمینه و هدف: بدریخت انگاری به‌عنوان‌ یک‌ اختلال‌ جسمانی‌ شکل‌ تقسیم‌بندی می‌شود. شناسایی‌ و تشخیص‌ بدریخت انگاری درصورتی‌که‌ درمانگر سؤالات‌ مناسبی‌ را مطرح‌ کند یا از یک‌ مصاحبه‌ تشخیصی‌ ساختاریافته‌ بهره‌ جوید، به‌ نسبت‌ ساده‌ است و بنابراین هدف از این پژوهش مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر بدریخت انگاری در زنان و دختران مراجعه کننده به مراکز زیبایی شهر سیرجان بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است. طرح نیمه آزمایشی مورد استفاده در پژوهش طرح دو گروهی (یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل) با پیش‌آزمون- پس آزمون استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام زنان و دختران مراجعه کننده به مراکز زیبایی شهر سیرجان بود که با برآورد از 5 مرکز زیبایی تعداد 200 نفر به دست آمد. حجم نمونه در این پژوهش 30 نفر بود. پرسشنامه اصلاح شده وسواس فکری عمل یل- براون برای اختلال بدشکلی بدن توسط فلیپس و همکاران (1997) به منظور سنجش اختلال بدشکلی بدن طراحی و تدوین شده است. برای تحلیل داده‌ها و آزمون فرضیات تحقیق از روش آماری تحلیل کواریانس استفاده شد.
یافته‌ها: با کنترل تاثیر متغیر کمکی بر روی متغیر وابسته، بین دو گروه از لحاظ بدریخت انگاری تفاوت معنادار وجود دارد. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد توانسته است بدریخت انگاری را در زنان و دختران مراجعه کننده به مراکز زیبایی شهر سیرجان بهبود دهد و باعث کاهش معنادار بدریخت انگاری این افراد در گروه آزمایش شده است. از طرفی بدلیل اینکه مقدار مجذور اتا برای گروه برابر با 74/0 می‌باشد، می‌توان گفت 74 درصد از کل واریانس و پراکندگی متغیر بدریخت انگاری توسط اثرات گروه تبیین شده است.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش بیانگر آن است که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد توانسته است بدریخت انگاری را در زنان و دختران مراجعه کننده به مراکز زیبایی شهر سیرجان بهبود دهد و باعث کاهش معنادار بدریخت انگاری این افراد در گروه آزمایش شده است..
متن کامل [PDF 606 kb]   (38 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb