Research code: 000
Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1402.248
Clinical trials code: IR.IAU.SRB.REC.1402.248

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی ، msf_3@yahoo.com
چکیده:   (551 مشاهده)
زمینه و هدف: کمال­گرایی ویژگی همراه با معیارهای سطح بالا و تلاش برای پیشرفت است، و هسته اصلی آن بر مقتضیات خشک استوار است که شامل قواعد و باورهای انعطاف ناپذیر می­شود. هدف اساسی این مطالعه، مقایسه اثربخشی دو روش درمانی رفتاردرمانی عقلانی هیجانی و واقعیت درمانی بر کمال­گرایی بود.
روش کار: روش پژوهش نیمه آزمایشی و براساس طرح پیش آزمون-پس آزمون- پیگیری با گروه کنترل و اجرای پرسشنامه کمالگرایی هیل اطلاعات لازم جمع­آوری شد. هر گروه سه بار تحت اندازه­گیری قرار گرفتند. جامعه آماری شامل اعضای انجمن ام اس ایران بود که تشخیص ام اس را از نورولوژیست دریافت کرده بودند. نمونه تحقیق مرکب از 60 نفر از بیماران مبتلا به ام اس بود( آزمایش1، 20 نفر؛ آزمایش2، 20 نفر؛ و گروه کنترل 20 نفر) که با نمونه­گیری تصادفی انتخاب شده و به تصادف در گروه­های آزمایش و کنترل جای داده شدند.افراد دو گروه آزمایش به شکل مجزا هفته ای یکبار تحت مداخله رفتاردرمانی عقلانی هیجانی گروهی و واقعیت درمانی گروهی در یک دوره ی ۱۲ جلسه ای که هر جلسه درمان ۹۰ دقیقه به طول می انجامید شرکت کردندو در گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت.
. یافته ­ها: تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که واریانس کمال­گرایی به وسیله رفتار درمانی عقلانی هیجانی گروهی و واقعیت درمانی گروهی تبیین می‏شود. به عبارت دیگر، این دو روش توانستند نشانه های کمال­گرایی را کاهش دهند. همچنین، تحلیل­های بیشتر نشان داد که میانگین نمره های شرکت کنندگان گروه آزمایش 1 و 2 تحت رفتار درمانی عقلانی هیجانی گروهی و واقعیت درمانی در سه بار اندازه­گیری متغیر کمال­گرایی متفاوت است. اندازه اثر اختلاف با توجه به مقدار مجذور ایتا (آزمایش 1: 586/0 و آزمایش 2: 761/0) در حد بالا بود. مقایسه میانگین های سه مرحله در جدول پایین حاکی از این است که میانگین ارزیابی اول از میانگین ارزیابی دوم و سوم بالاتر است. در عین حال، میانگین ارزیابی دوم از میانگین ارزیابی سوم بالاتر است(01/0>p). در نهایت، هر دو درمان عقلانی هیجانی رفتاری و واقعیت درمانی اثر مثبت بر کمال­گرایی داشتند، اما تفاوت بین این دو روش از لحاظ شاخص تغییرات پایدار و معناداری بالینی یکسان نبود.
نتیجه ­گیری:بر اساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که رفتار درمانی عقلانی هیجانی گروهی و واقعیت درمانی گروهی هر دو می توانند به عنوان یک درمان تاثیر گذار بر کاهش کمال گرایی بیماران ام اس مورد استفاده قرار بگیرد .ولی رفتاردرمانی عقلانی هیجانی اثربخشی بیشتری در کاهش کمالگرایی داشته است و همچنین  می توان نتیجه گرفت که این تحقیق مبتنی بر کارآزمایی بالینی به درک بهتری از این موضوع که چگونه می توان  کمال­گرایی را درمان و مخصوصا به درمان­های متفاوت منجر شده است

 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb