Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
دانشیار گروه علوم اجتماعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، dr.b.ghadimi@gmail.com
چکیده: (346 مشاهده)
زمینه و هدف: مسائل اجتماعی پدیدههای اجتماعی هستند از جمله شرایط ساختاری و الگوهای عمل که در مسیر تحولات اجتماعی، بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب قرار دارند و دستیابی به اهداف، ارزشهای مطلوب را تهدید میکند. یکی از مسائل مهم اجتماعی مربوط به سلامتی روانی مردم است. با توجه به تحقیقات در ارتباط با رابطه سلامت اجتماعی و پرخاشگری در دانشجویان، هدف مطالعه حاضر ارتباط بین سلامت اجتماعی و پرخاشگری دانشجویان بود.
روش کار: پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی و از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کلیه دانشجویان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری بود که در سال تحصیلی 1401-1400 مشغول به تحصیل بودند که با توجه به استعلام از واحد آموزش دانشگاه، تعداد جامعه آماری برابر با 2400 نفر بود و از روش نمونه گیری در دسترس برای تعیین تعداد نمونه آماری استفاده شد که با استفاده از فرمول کوکران 331 نفر تعیین شد. ابزار تحقیق شامل سه پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز (2004) و پرخاشگری زاهدیفر و همکاران (1379) بود که هر دو پرسشنامه استاندارد بودند. برای توصیف متغیرهای جمعیت شناختی از آمار توصیفی و برای بررسی اهداف تحقیق از نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که بین سلامت اجتماعی و پرخاشگری دانشجویان رابطه منفی وجود دارد.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان بیان داشت که حفظ سلامت اجتماعی منجر به کاهش اختلالات روانی مانند خشم و پرخاشگری میشود و سلامت فقط یک امر زیستشناختی نیست و عوامل اجتماعی نیز در تعیین سطح سلامت افراد دخیل میباشد. شرایط و موقعیتهای اجتماعی نه تنها امکان ایجاد بیماری و یا معلولیت را افزایش میدهد بلکه میتواند افق خاصی را از نظر پیشگیری از بیماری و نیز حفظ سلامت ترسیم نماید، چرا که سلامتی شرط ضروری برای ایفای نقشهای اجتماعی است و انسانها در صورتی میتوانند فعالیت کامل داشته باشند که هم خود را سالم احساس کنند و هم جامعه آنها را سالم بداند و بر احساس خشونت و خشم در افراد جامعه اثرگذار باشد و سطح پرخاشگری را کاهش میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی