Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.269
Clinical trials code: 01
Salehzadeh S, Ghanbari Hashem Abadi B A, Nejat H. Structural Equation Modeling of the Tendency Toward Marital Infidelity Based on Communication Orientation and Conformity with the Mediation of Attachment Styles and Sexual Satisfaction. RJMS 2024; 31 (1) :1-13
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8437-fa.html
صالح زاده صبا، قنبری هاشم آبادی بهرامعلی، نجات حمید. مدلیابی گرایش به خیانت زناشویی بر اساس جهتگیری گفت و شنود و همنوایی با میانجیگری سبکهای دلبستگی و رضایت جنسی. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-13
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8437-fa.html
استاد، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، ghanbarih@um.ac.ir
چکیده: (468 مشاهده)
زمینه و هدف: پیامدهای جدی ای که خیانت زناشویی از ابعاد مختلف روانی- جسمانی- اجتماعی برای زوجین به همراه دارد بررسی خیانت زناشویی و عوامل و علل زمینه ساز آن را اهمیت دو چندان بخشیده است؛ لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی روابط ساختاری گرایش به خیانت زناشویی بر اساس جهتگیری گفت و شنود و همنوایی با میانجیگری سبکهای دلبستگی و رضایت جنسی بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی- همبستگی، جامعه پژوهش شامل تمام زنان و مردان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر مشهد بودند که با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای 220 نفر از میان آنها انتخاب شد. ابزارهای مورد استفاده برای گردآوری دادهها شامل پرسشنامه شامل پرسشنامه گرایش به روابط فرازناشویی مارک واتلی (2006، پرسشنامه تجدید نظر شده الگوهای ارتباطی خانواده کوئرنر و فیتزپاتریک (2002)، پرسشنامه سبکهای دلبستگی بزرگسالان هزن و شیور (1987) و پرسشنامه رضایت جنسی هادسون- هریسون و کروسکاپ (1981) بود. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.
یافتهها: نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن بود که جهتگیری گفت و شنود به صورت مستقیم و از طریق سه متغیر سبک دلبستگی ایمن، سبک دلبستگی اجتنابی و سبک دلبستگی دو سوگری قادر به پیش بینی گرایش به خیانت زناشویی بود. نتایج پژوهش همچنین نتایج حاکی از اثرگذاری الگوی ارتباطی جهت گیری همنوایی به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق سبکهای دلبستگی بر گرایش به خیانت زناشویی بود.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان بیان کرد که نقش مهم الگوهای ارتباطی در بروز مشکلات مربوط به رضایت زناشویی و مخصوصاً گرایش به روابط فرازناشویی توجه به این مسئله و ارائه آموزشهای لازم در این زمینه را در فعالیتهای آتی زوج درمانگران و متخصصان حوزه زناشویی ضروری میسازد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی