Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1400.091
Clinical trials code: 01
دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، drsalehi@iausari.ac.ir
چکیده: (577 مشاهده)
زمینه و هدف: استراتژی شناختی، تلاشهایی هستند که احساسات ناشی از برخورد با پدیدههای پارادوکسگونه، تنشها و ابهامهای موجود را تنظیم میکند و با این روش قادر است علائم و احساسات منفی و ناراحتی ناشی از تنش ها و ابهام های پدید آمده را کاهش دهد و مسبب خلاقیت، تحولگرایی، مسئولیتپذیری در نیروی انسانی شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر نقش استراتژی شناختی کنترل پارادوکس بر پایداری چابکسازی نیروی انسانی بود.
روش کار: پژوهش کاربردی و بهصورت مختلط با استفاده از یک رویکرد کیفی و کمی با طرح اکتشافی انجام شد. بخش کیفی متشکل از 10 نفر از اساتید دانشگاه آزاد که به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب گردیدند. و در بخش کمی از جامعه آماری 341 نفری 181 نفر از روسا واحدها، دانشکدهها و کلیه مسئولان اداری، آموزشی، مالی و دانشجویی به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای و براساس فرمول کوکران انتخاب گردیدند.
یافته ها: نتایج نقش استراتژی شناختی کنترل پارادوکس بر پایداری چابکسازی نیروی انسانی را تایید و همچنین چهار مؤلفه فردیت، سلامت شغلی، تنیدگی و هوش هیجانی را در بعد استراتژی شناختی شناسایی نمودند.
نتیجه گیری: به طور کلی میتوان اذعان داشت که نقش باورهای روان شناختی به افرادی که از سطوح بالای ادراک قابلیتهای هیجانی برخوردارند، امکان میدهد که بتوانند با تنشهای پارادوکسگونه روبرو شوند، تنش ادراک شده کمتری را گزارش دهند و همچنین رضایت شغلی، احساس موفقیت و انگیزه بیشتری را داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی