جلد 30، شماره 6 - ( 6-1402 )                   جلد 30 شماره 6 صفحات 222-215 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajjarzadeh M. Cytotoxic Evaluation of Synthesized Novel Derivatives of 2-Aryl Indole Containing Thiosemicarbazone and Triazole Moeitoes, Against Cancer Cells Using MTT Assay. RJMS 2023; 30 (6) :215-222
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8134-fa.html
حجارزاده مهسا. سنتز و بررسی اثر سایتوکسیک مشتقات جدیدی از 2 -آریل ایندول حاوی تیوسمی کاربازون و تری آزول در برابر سلول‌های سرطانی با استفاده از روش MTT. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (6) :215-222

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8134-fa.html


گروه شیمی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران ، mahsahajjarzadeh171374@gmail.com
چکیده:   (633 مشاهده)
زمینه و هدف: شیمی درمانی سرطان با مشکلات عدیده­ای از جمله عدم تحمل بیمار یا مقاوم شدن سلول­های سرطانی به ترکیبات و دارو­های مورد مصرف مواجه است. با توجه به اینکه ساختار­های حاوی حلقه ایندول و سمی کاربازون و تیازول­ها قبلاً اثرات بیولوژیک متفاوتی از خود نشان داده­اند. در این مقاله قرار است هیبرید­هایی از این ساختار­های شیمیایی طراحی و اثرات آن­ها بررسی شود شاید بتوان به ترکیبات جدیدی دست یافت تا به پاره­ای از مشکلات در سر راه شیمی درمانی چیره گشت. هدف از این مقاله سنتز و بررسی خاصیت ضد سرطانی ترکیبات هیبریدی جدید از ایندول متصل به فارماکوفور­های تری آزول و تیوسمی کاربازون با استفاده از روش کلیک است.
روش کار: مشتقات ایندول و 3،2،1-تری آزول­ها و تیوسمی کاربازون به دلیل خواص بیولوژیکی متنوع از جمله ضد التهاب، ضد باکتری، ضدHIV، ضد قارچ و ضد سرطان از اهمیت ویژه­ای برخوردارند. در این مقاله، از واکنش کلیک جهت سنتز ترکیبات استفاده شد واکنش­های کلیک در شرایط ملایم در حضور حلال ارزان قیمت و زمان کوتاه انجام شده و محصول با راندمان و خلوص بالا (کمترین میزان محصولات جانبی) به دست می­آید لذا با بهره گرفتن از واکنش کلیک مشتقات جدیدی از 3،2،1-تری آزول­های متصل به سیستم 2-آریل-1H-ایندول-3-استخلاف­دار بین دو ترکیب 2-آریل-1-پروپ-2-اینیل-1H-ایندول-3-استخلاف­دار و آزید­های آروماتیک در حضور کاتالیزگر مس(ΙΙ) استات و سدیم آسکوربات در حلال اتانول سنتز گردید. هم چنین یکسری مشتقات جدیدی از 2- آریل -1H-ایندول -3- استخلاف دار هیبرید شده با تیوسمی کاربازون و تری آزول نیز در حضور کاتالیزگر پارا تولوئن سولفونیک اسید در حلال اتانول سنتز گردید و ساختار تمام ترکیبات سنتز شده به وسیله­ی آنالیز­های IR، H-NMR1 و 13 C-NMR تایید گردید.
یافته‌ها: در راستای حل مشکل سرطان از ترکیبات با فارماکوفور های مختلف از جمله: ایندول، تری آزول (به دلیل وجود در بسیاری از ترکیبات سیتوتوکسیک و ضد میکروبی و اثر بخشی این اسکلت) و تیوسمی کاربازون و اتصال این سه فارماکوفور به یکدیگر جهت یافتن ترکیبات جدید که دارای سمیت سلولی احتمالی باشند استفاده گردید. فعالیت سیتوتوکسیک این ترکیبات بر روی دو رده سلولیHela  و MCF-7  توسط روش MTT مورد بررسی قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که ترکیبات مورد بررسی  برروی رده سلولیHela ، صرفاً در بالا ترین غلظت (µM1000) به میزان قابل توجهی اثرسیتوتوکسیک داشته­اند و در سایر غلظت ها فاقد اثر بوده­اند و در بعضی از موارد از جمله اثر بر روی رده MCF-7 به نظر می­­رسد که ترکیبات حتی رشد سلول را افزایش نیز داده­اند که این افزایش رشد احتمال دارد به خاطر تشابه ساختاری بعضی ترکیبات با ساختار های فنلی باشد.
متن کامل [PDF 1361 kb]   (130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb