Research code: 3610
Ethics code: IR.MAZUMS.REC1398.575
Clinical trials code: IRCT20190719044273N1
علوم پزشکی مازندران ، hodeiseasadpour1995@gmail.com
چکیده: (152 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماریهای قلبی-عروقی از جمله بیماریهای شایع غیرواگیر میباشند و متداولترین شیوههی درمانی برای این بیماران، جراحی قلب باز میباشد. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر هایپوترمی بر تغییرات الکترولیتی در بیماران بزرگسال تحت عمل جراحی CABG بود.
روششناسی: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود که بر روی 60 بیمار کاندید عمل جراحی CABG در بیمارستان حضرت فاطمه زهرا ساری انجام شد. بیماران بصورت تصادفی در دو گروه 30 نفری هایپوترم و نرموترم گروه بندی شدند. گردآوری اطلاعات با استفاده ازچکلیست محقق ساخته انجام شد. نهایتا از آزمونهای تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه و از نرم افزار SPSS 20 جهت تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد.
نتایج: مشخصات دموگرافیکی دو گروه تفاوت معنیداری نداشتند(P>0/05).اختلاف معنی داری بین سطح سدیم و پتاسیم یک روز بعد از جراحی در دو گروه هایپوترم و نرموترم مشاهده شد (P<0/05) بهگونهای که درگروه هایپوترم بالاتر از گروه نرموترم بوده است. مقایسه سطح کلسیم در دوگروه نشان داد که سطح کلسیم در زمانهای مختلف در دو گروه تفاوت معنیداری نداشت (P>0/05).
نتیجهگیری: نتایج نشان داد سطح الکترولیتها تنها در روز بعد از جراحی بین دو گروه هایپوترم و نرموترم تفاوت دارد و این سطوح در قبل و زمان ترخیص برای دو گروه تفاوتی ندارد. لذا میتوان چنین استنباط نمود که قرارگیری بیماران در گروه هایپوترمیک یا نرموترمیک نمی تواند بصورت معنی داری بر اختلالات الکترولیتی تاثیر گذار باشد و اختلاف مشاهده شده میتواند مرتبط با شرایط مراقبتی و درمانی باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
قلب و عروق