Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
فوق تخصص بیماریهای روماتولوژی مرکز تحقیقات بازتوانی استخوان و مفاصل، بیمارستان شفا یحیاییان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، mozhdehzabihi@gmail.com
چکیده: (972 مشاهده)
استئوسارکوپنی، {وجود استئوپنی/ استئوپروزیس و سارکوپنی} یک غول سالخوردگی نوظهور است که بار سلامتی جهانی و جدی دارد. آخرین مطالعات در زمینه شیوع، تشخیص و درمان استئوسارکوپنی بررسی شد.
شیوع استئوسارکوپنی در جامعه مسن ساکن در خانه بیشتر است. بیشترین میزان شیوع آن در افراد با سابقه ی شکستگی مشاهده شده است. فاکتورهای خطر مربوط به استئوسارکوپنی شامل سن بالاتر ، عدم فعالیت فیزیکی ، شاخص توده بدنی پایین ، و توده چربی بیشتر می باشد.این افراد وضعیت تغذیه ضعیفتری درمقایسه با افراد مبتلا به استئوپروزیس یا سارکوپنی به تنهایی داشتند، همچنین مبتلایان در مقایسه با افراد غیرمبتلا ظرفیت عملکردی ضعیف تر و اختلال تعادل بیشتری داشتند. در مقایسه با افراد غیرمبتلا احتمال افتادن و سقوط و شکستگیهای بیشتر و مرگ زودهنگامتر بالاتر است.
انتظار میرود که این سندروم در شرایط مرتبط با افزایش سن و ابتلا به بیماری پیشرفت کند که احتمالاً ناشی از زوال سیستم ایمنی ناشی از افزایش سن همگام با افزایش بیتحرکی، چاقی و نفوذ چربی به استخوان و عضله است. شواهد نشان میدهد که پاتوفیزیولوژی استئوسارکوپنی شامل پلی مورفیسمهای ژنتیکی، کاهش وزن گذاری مکانیکال و اختلال در عملکرد غدد درونریز و همچنین تغییر در اثر متقابل بین ماهیچه، استخوان و سلولهای چربی است. در غربالگری استئوسارکوپنی پزشکان باید روشهای تصویربرداری، توان عملکردی فرد، سابقه پزشکی و فاکتورهای خطررا مدنظر قرار گیرند. درمان شامل داروهای استئوپروتیک در صورت وجود اندیکاسیون، و همچنین ورزشهای مقاومتی پیشرونده و تعادلی باشد. برای دستیابی به حداکثر سلامت اسکلتی-عضلانی، توصیههای نیز باید در نظر گرفته شود. تشخیص و درمان استئوسارکوپنی بخشی از مراقبت بهداشتی روتین در آینده خواهد بود. برای بهتر ساختن نتایج درمان، مطالعات بیشتری از نظر اتیولوژی و بیومارکرها و درمانهای هدفمند لازم است.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
بیماریهای داخلی