Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ، aseifi@aut.ac.ir
چکیده: (5186 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماریهای واگیردار با اثری که بر سلامت جسمی و روانی و همچنین شاخصهای اقتصادی در جوامع دارند بسیار حائز اهمیت هستند. شناخت نحوه شیوع و پویایی انتشار ویروس در جامعه جهت اتخاذ تصمیمات صحیح و به موقع حیاتی است.
روش کار: رویکرد پویایی شناسی سیستم (System Dynamics) یک روش مناسب و علمی برای مدلسازی و مطالعه رفتار شیوع این نوع همهگیری هاست. مطالعات زیادی در مورد بیماری های واگیردار در ادبیات همهگیری شناسی وجود دارد اما در مورد ویروس کرونا، سابقه بررسی و مدل سازی رفتار شیوع آن در ایران چندان به چشم نمیخورد. در این مطالعه، علاوه بر بررسی شرایط ایران به طور خاص، یک مدل جدید SEIR (Susceptible, Exposed, Infectious, or Recovered) شامل جداسازی جمعیت مستعد، شناسایی و قرنطینه افراد آلوده و نقش اطلاع رسانی در شیوع بیماری ارائه شده است.
یافتهها: یکی از مهمترین دستاوردهای این مطالعه آن است که شرایط اصلی مهار شیوع بیماری بر حسب میزان تست و قرنطینه و نرخ تماس در اثر رعایت نکات بهداشتی بدست میآید که درصورت رسیدن به آن شرایط و البته حفظ آن، دیگر نباید نگران بروز موج های بعدی شیوع بیماری بود.
نتیجهگیری: همچنین جداسازی جمعیت مستعد در مهار بیماری یک ابزار کمکی جهت رسیدن به شرایط مذکور محسوب شده و به تنهایی ناکافی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
اپیدمیولوژی