جلد 27، شماره 8 - ( 8-1399 )                   جلد 27 شماره 8 صفحات 128-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi B, Seifi A. A system dynamics model of COVID-19 epidemic in Iran and controlling measures. RJMS 2020; 27 (8) :115-128
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6268-fa.html
عزیزی بهنام، سیفی عباس. بررسی شرایط مهار بیماری کرونا براساس مدل پویایی شناسی همه گیری آن در ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (8) :115-128

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6268-fa.html


دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ، aseifi@aut.ac.ir
چکیده:   (4943 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری‌های واگیردار با اثری که بر سلامت جسمی و روانی و همچنین شاخص‌های اقتصادی در جوامع دارند بسیار حائز اهمیت هستند. شناخت نحوه شیوع و پویایی انتشار ویروس در جامعه جهت اتخاذ تصمیمات صحیح و به موقع حیاتی است.
روش کار: رویکرد پویایی شناسی سیستم (System Dynamics) یک روش مناسب و علمی برای مدلسازی و مطالعه رفتار شیوع این نوع همه‏گیری هاست. مطالعات زیادی در مورد بیماری های واگیردار در ادبیات همه‏گیری شناسی وجود دارد اما در مورد ویروس کرونا، سابقه بررسی و مدل سازی رفتار شیوع آن در ایران چندان به چشم نمی‏خورد. در این مطالعه، علاوه بر بررسی شرایط ایران به طور خاص، یک مدل جدید SEIR (Susceptible, Exposed, Infectious, or Recovered) شامل جداسازی جمعیت مستعد، شناسایی و قرنطینه افراد آلوده و نقش اطلاع رسانی در شیوع بیماری ارائه شده است.
یافته‌ها: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این مطالعه آن است که شرایط اصلی مهار شیوع بیماری بر حسب میزان تست و قرنطینه و نرخ تماس در اثر رعایت نکات بهداشتی بدست می‏آید که درصورت رسیدن به آن شرایط و البته حفظ آن، دیگر نباید نگران بروز موج های بعدی شیوع بیماری بود.
نتیجه‌گیری: همچنین جداسازی جمعیت مستعد در مهار بیماری یک ابزار کمکی جهت رسیدن به شرایط مذکور محسوب شده و به تنهایی ناکافی است.
متن کامل [PDF 2615 kb]   (1966 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb