Research code: ندارد
Ethics code: ندارد
Ashrafi G, Barzegar Masoomi P, Parvini Kohnehshahri M. Determination of the prevalence of pathogenic genes in Pseudomonas aeruginosa isolated from Patients hospitalized in Urmia Hospitals. RJMS 2020; 27 (8) :54-64
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6130-fa.html
اشرفی غزال، برزگر معصومی پریسا، پروینی کهنه شهری مریم. تعیین شیوع ژنهای بیماریزا در ایزولههای سودوموناس ائروژینوزا جدا شده از بیماران بستری در بیمارستانهای ارومیه. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (8) :54-64
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6130-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه ، m.parvini@iaurmia.ac.ir
چکیده: (1584 مشاهده)
زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا یکی از پاتوژنهای گرم منفی، غیر تخمیری، کاتالاز مثبت است که باعث عفونتهای مهم بیمارستانی نظیر عفونت مجاری ادراری، پنومونی، سپتی سمی میگردد. این باکتری نسبت به بسیاری از آنتیبیوتیکها از جمله سفالوسپورینهای نسل سوم مقاوم میباشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع ژن bla-SHV و CTX –M و تعیین فراوانی ژنهای Exo A و S Exo در سودوموناس آئروژینوزای جداشده از نمونههای بالینی بیماران بستری در بیمارستانهای ارومیه می باشد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی – مقطعی، 100 جدایه سودوموناس آئروژینوزا از نمونههای بالینی خون، زخم، تراشه و ادرار بیماران بستری در بیمارستانهای مختلف ارومیه جمع آوری شد. بعد از تایید باکتری با تستهای بیوشیمیایی، تست حساسیت آنتیبیوتیکی با استفاده از روش انتشار دیسک انجام شد. شیوع ژنهای مورد مطالعه با روش PCR استاندارد و touchdown-PCR تعیین شد.
یافته ها: نتایج حاصل از تست حساسیت آنتیبیوتیکی، به میزان 63% مقاومت به ژنهای بتالاکتاماز و اگزوتوکسینی را نشان داد. بیشترین میزان مقاومت آنتیبیوتیکی به آنتیبیوتیک سفوتاکسیم، به میزان%86 و کمترین مقاومت نسبت به کلیستین، به میزان %3 بود. فراوانی ژنهای CTX-M و bla-SHV و Exo S و Exo A در نمونههای مورد مطالعه، به ترتیب %93 /7، %76/4، %38/52 و %14/57 بود.
نتیجهگیری: مطالعه حاضر شیوع پایینی از ژنهای CTX-M وbla-SHV را در ایزولههای سودوموناس آئروژینوزا نشان داد. با توجه به اهمیت وجود سویههای مولد بتالاکتاماز و اگزوتوکسینی در بیمارستانها، شناسایی سریع این سویهها میتواند گامی مهم و اساسی در درمان و کنترل عفونتهای ناشی از این سویهها به شمار رود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی