جلد 26، شماره 12 - ( 12-1398 )                   جلد 26 شماره 12 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

etezadi jam T, rahimi R, mousavi S M. Unilateral pheochromocytomain a child: Case report. RJMS 2020; 26 (12) :21-27
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5593-fa.html
اعتضادی جمع تکتم، رحیمی راحله، موسوی سیده مریم. فئوکروموسیتوم یک طرفه در یک کودک: گزارش موردی. مجله علوم پزشکی رازی. 1398; 26 (12) :21-27

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5593-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، ایران ، smmousavi@khuisf.ac.ir
چکیده:   (2622 مشاهده)
زمینه و هدف: فئوکروموسیتوم یک تومور فوق العاده نادر در کودکان است که عامل هیپرتانسیون شدید در 1% کودکان محسوب می‌شود. این تومور بسیار نادر، تولیدکننده کاتکولامین‌ها با منشا سلول­های کرومافینی مدولای آدرنال یا بافت پاراگانگلیونی خارج آدرنال است که می‌تواند تظاهرات متعدد و متنوعی داشته باشد. علامت اصلی این تومور فشارخون بالا است که در کودکان در 90% موارد فشارخون بصورت مداوم و بدون حملات فشارخون می­باشد؛ سایر نشانه­های این تومور شامل: سردرد، سرگیجه، گرگرفتگی، افزایش فشارخون، تعریق بیش از حد، تهوع و استفراغ است. تشخیص این بیماری با مشاهده افزایش تولید کاتکولامین‌ها یا متابولیت‌های آن‌ها در نمونه ادرار 24 ساعته اثبات می‌گردد. مطالعه حاضر گزارشی از تشخیص و درمان تومور فئوکروموسیتوما در پسربچه‌ای 12 ساله است.
معرفی مورد: بیمار پسر بچه­ای 12 ساله است که با سابقه­ی سردردهای مکرر از 5/3 سال پیش و با شکایت اصلی سردرد شدید، تپش قلب و تعریق، تهوع و استفراغ به اورژانس مراجعه کرده است. فشارخون بیمار در بدو ورود 130/230 بود. پس از پایدار کردن وضعیت بیمار و انجام سونوگرافی شکم و CT Scan تشخیص قطعی بیماری فئوکروماسیتوم داده شد. پس از تشخیص و به دنبال دو هفته درمان و انجام تمهیدات خاص برای خنثی کردن کاتکول­آمین­های آزاد شده از تومور، با جراحی لاپاروسکوپی درمان قطعی بیمار صورت گرفت.
نتیجه­ گیری: اگرچه فئوکروموسیتوما از علل نادر فشارخون در کودکان است؛ ولی باید به عنوان یک عامل فشارخون بالا به ویژه در کودکان با سردردهای طول کشیده مدنظر باشد، از این رو بررسی دقیق کودک از نظر این تومور در موارد فشار خون بالا همراه با سردرد طول کشیده توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 1705 kb]   (1280 دریافت)    
نوع مطالعه: موردنگاري | موضوع مقاله: جراحی اطفال

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb