زمینه و هدف: انتروکوکها کوکسیهای گرم مثبتی هستند که بهصورت فراوان از حیوانات و گیاهان و سبزیجات جدا میشوند. این مطالعه با هدف ارزیابی شیوع سویههای انتروکوک و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی انتروکوکهای جدا شده از 7 نوع سبزی خشک که بهصورت تصادفی از فروشگاههای تهران جمع آوری گردیده، انجام شده است.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی، در 1394، تعداد 140 نمونه سبزی خشک باز و بستهبندی جمعآوری شد. نمونهها از نظر وجود انتروکوک با انجام رنگ آمیزی گرم، تستهای بیوشیمیایی مانند کاتالاز و ایجاد کلنیهای سیاهرنگ روی بایل اسکولین آزید تایید هویت شدند و با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی تا حد گونه شناسایی شدند. تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی جدایهها نسبت به شش آنتیبیوتیک به روش دیسک دیفیوژن و با استفاده از آزمون کاپا انجام شد.
یافتهها: 140 نمونه سبزی خشک 84 (60%) انتروکوک جدا گردید. مهمترین جدایه E. faecium با فراوانی 61 (6/72%) بود. سایر گونه ها بترتیب اهمیت عبارت بودند از: 10 جدایه E.durans، 6 جدایه E. gallinaru، 5 جدایه E. faecalis، 1 جدایه E. avium و 1 جدایه E. casseliflavus. تست تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی نیز نشان داد که؛ 93% مقاوم به جنتامایسین، 48% مقاوم به ونکومایسین، 32% مقاوم به اریترومایسین، 15% مقاوم به تتراسایکلین، 4% مقاوم به کلرامفنیکل و 4% مقاوم به آمپی سیلین بودند.
نتیجهگیری: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان دهنده آلودگی سبزیهای خشک جمعآوری شده در شهر تهران میباشد. با توجه به یافتهها، برای جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آمادهسازی، حمل و نقل، ذخیره سازی و عرضه مواد غذایی ضروری میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |