جلد 22، شماره 135 - ( 6-1394 )                   جلد 22 شماره 135 صفحات 65-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Optimization and evaluation effect of ultrasound on the Saccharomyces cerevisiae (PTCC 5269) biomass in PDB medium based on whey using response surface methodology (RSM). RJMS 2015; 22 (135) :53-65
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3940-fa.html
قلیان محمد مهدی، رضائی مکرم رضا، حجازی محمد امین، صوتی خیابانی محمود، همیشه کار حامد، زنده بودی فاطمه و همکاران.. بهینه سازی و ارزیابی اثر امواج فرا صوت بر میزان رشد مخمر ساکارومایسس سرویزیه (PTCC 5269) در محیط کشت PDB بر پایه آب پنیر با استفاده از روش پاسخ سطح. مجله علوم پزشکی رازی. 1394; 22 (135) :53-65

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3940-fa.html


، Rmokarram@tabrizu.ac.ir
چکیده:   (6197 مشاهده)

زمینه و هدف: برای کاهش هزینه‌های تولید محصولات میکروبی در صنعت، بهتر است از محصولات فرعی یا ضایعات کشاورزی استفاده کرد. فرا صوت با توان پائین می‌تواند نفوذپذیری غشا و سرعت انتقال مواد را بهبود بخشیده و رشد و تولید مثل سلول‌ها را بهینه کند. با توجه به راندمان بالای ساکارومایسس سرویزیه در صنعت تخمیر، در این پژوهش اثر امواج فراصوت و همچنین استفاده از آب پنیر به عنوان سوبسترای جایگزین سوبستراهای کربوهیدراتی، بر میزان رشد ساکارومایسس سرویزیه مورد بررسی قرار گرفت.

 روش کار: در این تحقیق از مخمر ساکارومایسس سرویزیه (5269 (PTCC استفاده شد. بهینه سازی میزان رشد مخمر در محیط کشت PDB فرموله شده با آب پنیر با اعمال امواج فراصوت با سه توان (2، 6 و 10 وات) در مدت زمان‌های مختلف (10، 20 و 30 ثانیه) به محیط حاوی مخمر بررسی گردید. میزان توده سلولی پس از فرآیند تخمیر برای نمونه‌ی شاهد و تیمار شده اندازه گیری شد.

یافته‌ها: شرایط عملکرد بهینه حاصل از روش RSM، توان فراصوت 6 وات، زمان اعمال فراصوت 20 ثانیه و افزودن 10 درصد گلوکز بود. نتایج نشان داد که امواج فراصوت (با توان 6 وات و زمان 30 ثانیه) در محیط حاوی آب پنیر، سبب افزایش چشمگیری در میزان رشد مخمر (از 8/14 گرم به 6/64 گرم) شدند.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که با اعمال امواج فراصوت با توان پایین می‌توان بازدهی فرآیندهای تخمیر را تا حدود 4 برابر افزایش داد، هم‌چنین با استفاده از ترکیبات مغذی موجود در آب پنیر، محیطی جدید جهت افزایش بازدهی محصولات تخمیری ایجاد کرد.

متن کامل [PDF 5072 kb]   (5957 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیولوژی (زیست شناسی)

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb