جلد 21، شماره 123 - ( 6-1393 )                   جلد 21 شماره 123 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari A, Moradi M. Evaluate bone mass density and some of anthropometrics variables and their relationship in athletes and non-athletes men. RJMS 2014; 21 (123) :10-18
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3313-fa.html
جعفری اکرم، مرادی محمدرضا. بررسی تراکم استخوان و برخی متغیرهای آنتروپومتری و رابطه آنها در مردان ورزشکار و غیر ورزشکار. مجله علوم پزشکی رازی. 1393; 21 (123) :10-18

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3313-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، چهار محال و بختیاری
چکیده:   (4812 مشاهده)

  زمینه و هدف : کاهش تراکم استخوان معضلی است که به تدریج به بیماری پوکی استخوان تبدیل می شود. ورزش می تواند از طریق مکانیسم‌های متعدد مانند تغییر در برخی متغیرهای آنتروپومتری در پیشگیری از پوکی استخوان موثر واقع شود.. هدف از تحقیق حاضر بررسی مقدار تراکم استخوان و برخی متغیرهای آنتروپومتری و رابطه بین آنها در مردان 50 تا70 ساله ورزشکار و غیر ورزشکار است .

  روش کار :30 مرد ورزشکار و 30 مرد غیر ورزشکار 50-70 ساله در تحقیق حاضر شرکت کردند. تراکم استخوان و متغیرهای آنتروپومتری آنها اندازه‌گیری شد. از آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون برای ارزیابی داده ها استفاده گردید .

  یافته‌ها : در گروه ورزشکار مقدار تراکم استخوان ران و کمر و نیز وزن عضله به طور معناداری بالاتر از گروه غیر ورزشکار بود (01/0 < p ). بررسی رابطه بین تراکم استخوان و متغیرهای آنتروپومتری در کل آزمودنی ها نشان داد که بین تراکم استخوان با وزن (05/0 < p )، وزن عضله (01/0 < p ) و قد (05/0 < p ) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. اما نتایج این بررسی در گروه‌های کنترل و تجربی به صورت جداگانه، نشان داد که تنها در گروه تجربی ارتباط مثبت و معناداری بین تراکم استخوان ران و وزن عضله (01/0 < p ) وجود دارد.

  نتیجه‌گیری : شرکت منظم در فعالیت‌های بدنی با شدت و مدت مناسب، می‌تواند از طریق افزایش مقدار عضله و تراکم استخوان بر رابطه بین تراکم استخوان و متغیرهای آنتروپومتری تاثیر گذار باشد. بنابراین در مقایسه نتایج تحقیقات باید به ورزشکار بودن یا نبودن افراد توجه شود .

متن کامل [PDF 718 kb]   (4386 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی انسانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb