زمینه و هدف : رژیمدرمانی در جراحیهای دستگاه گوارش متأثر از نوع، محل جراحی و البته عوارض ثانویه حاصله در هر فرد است، اما بعضی از جراحیها در این ناحیه نادرند و همین امر می تواند کادر درمانی را در امر تغذیه بیمار با مشکلاتی روبهرو کند؛ خصوصاً اگر جراحی در چند ناحیه صورت گیرد و با عوارضی هم همراه باشد. هدف از این گزارش آشنایی با روش صحیح تغذیه در جراحیهای گسترده و نادر دستگاه گوارش است.
معرفی بیمار : مورد گزارش شده بیماری است که تحت جراحی colon interposition و گاسترکتومی جزئی قرار گرفته و به عوارضی چون سندروم دامپینگ، سندروم حاد زجر تنفسی و سپسیس هم بعد از جراحی مبتلا میشود. علت اصلی این عوارض فراهم نشدن روش مناسب حمایت تغذیهای حین، بین و بعد از جراحی برای بیمار بوده و از این رو فرآیند درمان پیچیده و طولانی میشود و سوءتغذیه بصورت آشکار در بیمار ظاهر میگردد.
نتیجهگیری : ارزیابی بیمار و مشورت با متخصصین تغذیه بمنظور در نظرگرفتن مسیر مناسب تغذیه قبل از جراحی درناحیه دستگاه گوارش میتواند علاوه بر تسریع روند بهبودی با تأکید بر جلوگیری از سوءتغذیه، نقش پیشگیری کننده از عوارض ثانویه بیماری داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |