جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Manouchehri R, Taghvaie M, Yousefi Saeed Abadi R. Investigating the Role of Educational Management Knowledge in the Metaverse Era on Enhancing the Metacognitive Learning of University Students. RJMS 2024; 31 (1) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8958-fa.html
منوچهری راضیه، تقوایی مریم، یوسفی سعیدآبادی رضا. بررسی نقش دانش مدیریت آموزشی در دوران متاورس بر بهبود یادگیری فراشناختی دانشجویان. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8958-fa.html


استادیار گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، Maryamtaghvaee2017@gmail.com
چکیده:   (98 مشاهده)
زمینه و هدف: در دنیای امروز، با پیشرفت فناوری و ظهور عصر متاورس، تحولات زیادی در حوزه‌های مختلف از جمله آموزش به وقوع پیوسته است. همچنین در این میان، دانش مدیریت آموزشی به عنوان ابزاری کارآمد برای بهبود کیفیت آموزش و ارتقاء یادگیری فراشناختی دانشجویان، نقش اساسی ایفا می‌کند. این مطالعه به بررسی نقش دانش مدیریت آموزشی در دوران متاورس بر بهبود یادگیری فراشناختی دانشجویان دانشگاه‌های استان کرمان می‌باشد.
روش کار: روش مطالعه آمیخته (کیفی و کمی) بود که جامعه آماری در بخش کیفی شامل اساتید دانشگاه‌های استان کرمان در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به تعداد ۲۰ نفر بود که از میان آنها تعداد 12 نفر بر اساس قانون اشباع داده‌ها انتخاب شدند. جامعه آماری شامل 50278 نفر دانشجویان دانشگاه‌های استان کرمان بود که بر اساس جدول کوکران، 381 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای برحسب واحد دانشگاهی به عنوان نمونه نهایی پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها در بخش کیفی شامل مصاحبه‌ نیمه‌ساختاریافته با متخصصان و در بخش کمی، از پرسشنامه‌های محقق‌ساخته مهارت‌های رهبری کوانتومی و پرسشنامه راهبردهای یادگیری کرمی (1381) بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق نرم‌افزارهای SPSS21 و PLS3.2  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که افزایش دانش مدیریت آموزشی در متاورس تقریباً با یک همبستگی قوی و مستقیم به بهبود راهبردهای فراشناختی منجر می‌شود و همچنین دانش مدیریت آموزشی یک عامل کلیدی در تعیین سطح راهبردهای فراشناختی محسوب می‌شود و سایر عوامل تأثیرگذار، نقش کم‌رنگ‌تری در مقایسه با این متغیر دارند. این یافته‌ها تأکید می‌کنند که توسعه آموزش در فضای متاورس نه‌تنها به بهبود مدیریت آموزشی کمک می‌کند، بلکه مهارت‌های فراشناختی افراد را نیز ارتقا می‌دهد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، می‌توان نتیجه گرفت که دانش مدیریت آموزشی در دوران متاورس تأثیر قابل توجهی بر بهبود یادگیری فراشناختی دانشجویان دانشگاه‌های استان کرمان دارد. استفاده از فناوری‌های نوین و ایجاد محیط‌های آموزشی تعاملی در عصر متاورس فرصتی مناسب برای ارتقای توانمندی‌های شناختی و فراشناختی دانشجویان فراهم می‌آورد. مدیران آموزشی با بهره‌گیری از این دانش می‌توانند فرآیندهای آموزشی را بهینه‌سازی کرده و به دانشجویان کمک کنند تا به طور مؤثری بر یادگیری خود نظارت و کنترل داشته باشند.
متن کامل [PDF 1597 kb]   (12 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb