جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S S, Ghasemzadeh K, Hosseini Daron Kolai S Z. The Effect of Quantum Leadership Skills on Enhancing the Psychological Empowerment of Faculty Members. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8957-fa.html
موسوی سید سجاد، قاسم زاده کوروش، حسینی درون کلائی سیده زهرا. بررسی اثر مهارت‌های رهبری کوانتومی بر ارتقای توانمندی روان‌شناختی اساتید. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8957-fa.html


استادیار گروه علوم تربیتی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران ، Koroosh_red_bass@yahoo.com
چکیده:   (725 مشاهده)
زمینه و هدف: رهبری کوانتومی به عنوان یک رویکرد نوین در رهبری، تمرکز خود را بر انعطاف‌پذیری، آگاهی و تفکر غیرخطی می‌گذارد و می‌تواند به بهبود عملکرد و انگیزش اساتید در شرایط پیچیده و تغییرات سریع کمک کند. هدف این تحقیق، بررسی چگونگی تأثیر این مهارت‌ها بر توانمندی‌های روان‌شناختی اساتید دانشگاه‌های شهرستان بابل بود.
روش کار: روش مطالعه آمیخته (کیفی و کمی) بود که جامعه آماری در بخش کیفی شامل اساتید دانشگاه‌های استان مازندران به تعداد ۲۰ نفر، که از میان آنها تعداد ۱۱ نفر بر اساس قانون اشباع داده‌ها انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی شامل اعضای هیات علمی دانشگاه های شهرستان بابل به تعداد 1468 نفر بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان به تعداد 302 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها در بخش کیفی شامل مصاحبه‌ نیمه‌ساختاریافته با متخصصان و در بخش کمی، از پرسشنامه‌های محقق‌ساخته مهارت‌های رهبری کوانتومی و پرسشنامه توانمند سازی اسپریتزر و میشرا (1997) بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق نرم‌افزارهای SPSS21 و PLS3.2  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: نتایج نشان می‌دهد که توسعه مهارت‌های رهبری کوانتومی در مدیران دانشگاهی نه‌تنها می‌تواند توانمندی‌های روان‌شناختی اساتید را بهبود بخشد، بلکه از طریق ایجاد فرهنگ سازمانی مناسب، موجب افزایش انگیزه و بهره‌وری آن‌ها خواهد شد. همچنین نتایج نشان داد با توجه به مقدار تی در تمامی مسیرهای اصلی، تأثیر مهارت‌های رهبری کوانتومی بر توانمندسازی روان‌شناختی از نظر آماری معنادار و قوی است و تقویت این مهارت‌ها می‌تواند به افزایش توانمندی‌های روان‌شناختی اساتید کمک کند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان نمود که با تقویت این مهارت‌ها، اساتید قادر به بهبود سطح خودکارآمدی، انگیزه و بهره‌وری خود خواهند بود. همچنین، رهبری کوانتومی با تأکید بر تعاملات باز، انعطاف‌پذیری و توانایی مدیریت پیچیدگی‌ها در محیط‌های آموزشی، فضایی مناسب برای رشد روان‌شناختی اساتید فراهم می‌آورد. از این رو، پیشنهاد می‌شود که دانشگاه‌ها به تقویت مهارت‌های رهبری کوانتومی در مدیران خود پرداخته و از این رویکرد برای بهبود کیفیت آموزشی و پژوهشی استفاده کنند.
 
متن کامل [PDF 1521 kb]   (31 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb