جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzayi Seifabad M H, Soltanian M, Salavati H, Dehghanpour Hanzaei B. The Effect of Reality Therapy Training on Quality of Life and Self-Confidence in Addicted People. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8920-fa.html
میرزایی سیف آباد محمد حسن، سلطانیان مریم، صلواتی حسن، دهقانپور هنزائی بهار. تاثیرآموزش واقعیت درمانی بر کیفیت زندگی و اعتماد به نفس در افراد معتاد. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8920-fa.html


دکترای عمومی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، hasanmirzayi951111285@gmail.com
چکیده:   (136 مشاهده)
زمینه و هدف: مسئله مواد مخدر از تولید و انتقال تا توزیع و مصرف، یکی از چالش‌های اساسی در سطح جهانی است که کمتر کشوری از آثار و پیامدهای آن در امان است. لذا هدف از انجام این تحقیق تاثیرآموزش واقعیت­درمانی بر کیفیت زندگی و اعتماد به­نفس در افراد معتاد بود.
روش کار: تحقیق حاضر طرح نیمه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش شامل افرادی بود که در سال 1401 1400 دارای سابقه اعتیاد بودند و به مراکز درمانی ترک اعتیاد نکا مراجعه داشتند. در این پژوهش از روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه اعتماد به نفس کوپر اسمیت در سال 2009، پرسشنامه کیفیت زندگی و طرح جلسات واقعیت درمانی بود. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته‌ها: آموزش واقعیت درمانی باعث افزایش کیفیت زندگی افراد معتاد موثراست. مقدار مجذور اتا نیز نشان می­دهد که حدود 84درصد واریانس کیفیت زندگی افراد معتاد، از طریق آموزش واقعیت درمانی تبیین می­شود. آموزش واقعیت درمانی بر افزایش اعتماد به نفس افراد معتاد موثر باشد. مقدار مجذور اتا نیز نشان می­دهد که حدود 75درصد واریانس اعتماد به نفس، از طریق آموزش واقعیت درمانی تبیین می­شود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق، واقعیت‌درمانی نقشی کلیدی در بهبود کیفیت زندگی و اعتماد به نفس افراد معتاد ایفا می‌کند.
متن کامل [PDF 1609 kb]   (51 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb