Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
Mirzayi Seifabad M H, Soltanian M, Salavati H, Dehghanpour Hanzaei B. The Effect of Reality Therapy Training on Quality of Life and Self-Confidence in Addicted People. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8920-fa.html
میرزایی سیف آباد محمد حسن، سلطانیان مریم، صلواتی حسن، دهقانپور هنزائی بهار. تاثیرآموزش واقعیت درمانی بر کیفیت زندگی و اعتماد به نفس در افراد معتاد. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8920-fa.html
دکترای عمومی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، hasanmirzayi951111285@gmail.com
چکیده: (136 مشاهده)
زمینه و هدف: مسئله مواد مخدر از تولید و انتقال تا توزیع و مصرف، یکی از چالشهای اساسی در سطح جهانی است که کمتر کشوری از آثار و پیامدهای آن در امان است. لذا هدف از انجام این تحقیق تاثیرآموزش واقعیتدرمانی بر کیفیت زندگی و اعتماد بهنفس در افراد معتاد بود.
روش کار: تحقیق حاضر طرح نیمه آزمایشی از نوع پیشآزمون- پسآزمون بود. جامعه آماری این پژوهش شامل افرادی بود که در سال 1401 – 1400 دارای سابقه اعتیاد بودند و به مراکز درمانی ترک اعتیاد نکا مراجعه داشتند. در این پژوهش از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه اعتماد به نفس کوپر اسمیت در سال 2009، پرسشنامه کیفیت زندگی و طرح جلسات واقعیت درمانی بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافتهها: آموزش واقعیت درمانی باعث افزایش کیفیت زندگی افراد معتاد موثراست. مقدار مجذور اتا نیز نشان میدهد که حدود 84درصد واریانس کیفیت زندگی افراد معتاد، از طریق آموزش واقعیت درمانی تبیین میشود. آموزش واقعیت درمانی بر افزایش اعتماد به نفس افراد معتاد موثر باشد. مقدار مجذور اتا نیز نشان میدهد که حدود 75درصد واریانس اعتماد به نفس، از طریق آموزش واقعیت درمانی تبیین میشود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق، واقعیتدرمانی نقشی کلیدی در بهبود کیفیت زندگی و اعتماد به نفس افراد معتاد ایفا میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی