جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.366
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi F, Gholamhosseinzadeh M, Taghvaei Yazdi M. Identifying the Dimensions of Internationalization of Health Education with an Emphasis on the Role of Managers in Its Policymaking. RJMS 2024; 31 (1) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8893-fa.html
کریمی فاضل، غلامحسین زاده مهسا، تقوایی یزدی مریم. شناسایی ابعاد بین المللی سازی آموزش سلامت با تاکید بر نقش مدیران در سیاست گذاری آن. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8893-fa.html


گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، mahsa.1971@gmail.com
چکیده:   (324 مشاهده)
زمینه و هدف: اهمیت بین‌المللی‌سازی در آن است که دانشگاه‌ها باید دانشجویانی را تربیت نمایند که آماده کسب صلاحیت‌های بین‌المللی، فهم شرایط جهانی و گسترش ارتباطات بین‌المللی باشند. لذا هدف از این پژوهش شناسایی ابعاد بین‌المللی‌سازی آموزش سلامت با تأکید بر نقش مدیران در سیاست‌گذاری آن بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نظر روش، آمیخته اکتشافی بود که جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل اساتید دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان بوشهر بود که از بین ۳۱ نفر دارای شرایط، پس از انجام مصاحبه با ۱۲ نفر، حد اشباع نظری حاحصل و جامعه آماری پژوهش در بخش کمی شامل ۱۲۰ نفر از اساتید دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان بوشهر بود. در بخش کیفی، با استفاده از روش نمونه‌گیری گلوله‌برفی و بر اساس قانون اشباع، ۱۲ نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در بخش کمی، بر اساس فرمول کوکران تعداد ۹۲ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای بر اساس واحد دانشگاهی به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. در بخش کیفی، برای گردآوری داده‌ها از مصاحبه بود. در بخش کمی، از پرسش‌نامه محقق‌ساخته بین‌المللی‌سازی آموزش و محقق‌ساخته سیاست‌گذاری آموزش عالی استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون‌های تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تأییدی و معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که ابعاد بین المللی سازی آموزش سلامت با تاکید بر نقش مدیران در سیاست گذاری آن شامل 7 بُعد اصلی مدیریتی-سازمانی، فرهنگی -اجتماعی، سیاسی، اداری و پشتیبانی، اطلاع رسانی، ساختاری و  آموزشی و تدریس می‌باشد که برازش مدل نیز از وضعیت مناسبی برخوردار بود.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین‌المللی‌سازی آموزش سلامت با تأکید بر نقش مدیران در سیاست‌گذاری آن، شامل هفت بُعد اصلی است: مدیریتی-سازمانی، فرهنگی-اجتماعی، سیاسی، اداری و پشتیبانی، اطلاع‌رسانی، ساختاری و آموزشی-تدریس. این ابعاد نشان می‌دهند که بین‌المللی‌سازی آموزش سلامت تنها یک فرآیند آموزشی صرف نیست، بلکه مجموعه‌ای از عوامل مدیریتی، فرهنگی، سیاسی و پشتیبانی را در بر می‌گیرد که نقش مدیران در سیاست‌گذاری آن بسیار تعیین‌کننده و حیاتی است.
متن کامل [PDF 1398 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb