جلد ۲۹، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )                   جلد ۲۹ شماره ۱۱ صفحات ۵۳۸-۵۲۵ | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghodratizadeh S, Davodpour A H, Jafarian A, Tabatabaei S M N, Shakeri A, Shenasa N. Interdisciplinary Approaches in Oral and Maxillofacial Surgurery: Implications of Orthognathic Treatment on Obstructive Sleep Apnea, Hypertention, and Fertility Outcome; Narrative Review. RJMS 2023; 29 (11) :525-538
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8843-fa.html
قدرتی زاده سروش، داودپور امیرحسین، جعفریان علی، طباطبایی سید محمد نصیرالدین، شاکری علیرضا، شناسا نغمه. رویکردهای بین رشته‌ای در جراحی دهان و فک و صورت: پیامدهای درمان ارتوگناتیک بر آپنه انسدادی خواب، فشار خون بالا و نتیجه باروری: مرور روایتی. مجله علوم پزشکی رازی. ۱۴۰۱; ۲۹ (۱۱) :۵۲۵-۵۳۸

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-۱-۸۸۴۳-fa.html


اندودنتیست، هیئت علمی سابق دانشکده دندانپزشکی شهرکرد بخش اندودانتیکس، شهرکرد، ایران ، naghmeh.shenasa@gmail.com
چکیده:   (۴۵۰ مشاهده)
زمینه و هدف: جراحی ارتوگناتیک برای اصلاح ناهنجاری‌های دندانی-صورتی ضروری است و به دلیل تأثیر آن بر شرایط سیستمیک مانند آپنه انسدادی خواب (OSA) و فشار خون بالا، به‌طور فزاینده‌ای شناخته شده است. این بهبودها همچنین ممکن است از طریق کاهش التهاب سیستمیک و استرس اکسیداتیو، بر نتایج باروری تأثیر مثبتی بگذارد. هدف این مطالعه بررسی رویکردهای بین‌رشته‌ای در جراحی دهان و فک و صورت، با تمرکز بر اثرات درمان ارتوگناتیک بر OSA، فشار خون بالا و باروری است و در عین حال نقش مراقبت‌های مشترک و فناوری‌های دیجیتال نوظهور را برجسته می‌کند.
روش کار: یک مرور جامع از ادبیات موجود، با تجزیه و تحلیل کارآزمایی‌های بالینی، مطالعات موردی و مرورهای سیستماتیک انجام شد که اثرات جراحی ارتوگناتیک بر OSA، فشار خون بالا و نتایج باروری را بررسی می‌کند. تمرکز این مطالعه بر رویکردهای بین‌رشته‌ای درمان، فناوری‌های دیجیتال در برنامه‌ریزی جراحی، و نتایج بلندمدت سلامت قلبی-عروقی و باروری است.
یافته‌ها: جراحی ارتوگناتیک، به‌ویژه MMA، به‌طور قابل‌توجهی شدت OSA را با بهبود باز شدن راه هوایی کاهش می‌دهد که به نوبه خود منجر به بهبود کنترل فشار خون و کاهش خطرات قلبی-عروقی مرتبط با فشار خون بالا می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که درمان OSA و فشار خون بالا از طریق جراحی ارتوگناتیک می‌تواند با کاهش التهاب سیستمیک و استرس اکسیداتیو، تأثیر مثبتی بر نتایج باروری داشته باشد. علاوه بر این، بهبودهای روان‌شناختی و زیبایی‌شناختی پس از جراحی، رضایت بیمار و کیفیت کلی زندگی را افزایش می‌دهد که در سلامت کلی سیستمیک نیز نقش مهمی دارد.
نتیجه‌گیری: جراحی ارتوگناتیک پیامدهای عمیقی فراتر از زیبایی‌شناسی صورت و اصلاح عملکردی دارد. با پرداختن به OSA و فشار خون بالا، به سلامت قلبی-عروقی درازمدت کمک می‌کند و مزایای بالقوه‌ای برای بهبود نتایج باروری ارائه می‌دهد. همکاری بین‌رشته‌ای و پیشرفت‌های برنامه‌ریزی جراحی دیجیتال برای بهینه‌سازی این نتایج بسیار ضروری است. تحقیقات آینده باید بر مزایای بلندمدت سلامت سیستمیک جراحی ارتوگناتیک متمرکز باشد و نقش آن در بهبود سلامت باروری را بیشتر بررسی کند.
متن کامل [PDF 981 kb]   (۱۲۰ دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb