جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 503-496 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathi Mazloom A, Zahiri H, Sharifi M. Comparison of Social Values and Demands with the Approach of Intergenerational Differences in Iran. RJMS 2023; 29 (11) :496-503
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8757-fa.html
فتحی مظلوم عبدالمهدی، ظهیری هوشنگ، شریفی منصور. مقایسه ارزش‌ها و مطالبات اجتماعی با رویکرد تفاوت بین نسلی در ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :496-503

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8757-fa.html


استادیار گروه جامعه شناسی واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران ، Hoshzahiri@gmail.com
چکیده:   (544 مشاهده)
زمینه و هدف: تفاوت و فاصله نسلی در همه دوره‌ها وجود داشته است و خاص دوره حاضر نیست چرا که از ابتدا هر نسلی با ویژگی خاص زمانی خویش شکل گرفته و از آنجایی که زمان در گذر- است و متوقف نمی‌شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ارزش­ها و مطالبات اجتماعی با رویکرد تفاوت بین نسلی در ایران صورت گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر از لحاظ روشی آمیخته بود؛ به عبارت بهتر روش پژوهش حاضر از نوع ترکیبی اکتشافی بود؛ هدف اصلی طرح اکتشافی دو مرحله‌ای این است که نتایج حاصل از روش کیفی به ایجاد و شکل دهی روش کمی کمک کند. جامعه آماری این تحقیق کلیه شهروندان تهرانی متعلق به سه نسل انقلاب بودند. روش نمونه‌گیری، خوشه‌ای دو مرحله‌ای بود بدین صورت که ابتدا تهران را به 3 منطقه برخوردار، نیمه برخوردار و فرو برخوردار تقسیم‌بندی کرده، و سپس از منطقه‌ها، نسل­های مورد مطالعه انتخاب شدند. باتوجه به سیال­بودن یا تغییرات جمعیتی در هر منطقه از فرمول کوکران برای جامعه نامعلوم در سطح خطای 5 درصد برای تعیین نمونه استفاده شد. براساس فرمول کوکران از هر منطقه 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند، که حجم نمونه را در هر منطقه به 400 نفر افزایش می­دهیم و از هر نسل 133 نفر انتخاب می­شود. در واقع مجموع پاسخگویان در 3 منطقه، 1200 نفر بودند که هر نسل حجم نمونه 400 نفر را به خود اختصاص می­دهند. روش نمونه­گیری تصادفی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها  از آماره رگرسیون چندمتغیره با استفاده از  نرم­افزار Spss.26 استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین ارزش­ها و مطالبات اجتماعی در نسل اول انقلاب برابر با 04/19 و در نسل دوم برابر با 39/15 و در نسل سوم هم برابر با 51/13 است بنابراین سطح ارزش­ها و مطالبات اجتماعی در نسل اول بیشتر از نسل دوم و نسل سوم است البته ارزش­ها و مطالبات اجتماعی نسل دوم نیز بیشتر از نسل سوم است بنابراین باید گفت نسل اول انقلاب بیشترین اعتقاد به ارزش­ها و مطالبات اجتماعی را دارند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان گفت که بین نسل­های انقلاب از منظر ارزش­ها و مطالبات اجتماعی تفاوت معنی­داری وجود دارد.
متن کامل [PDF 684 kb]   (140 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb