Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
Najafi Aliya Kalai M, Fazal Ali M. Effectiveness of Psychological Skills Practice on Pain Perception in Taekwondo Players with Anterior Cruciate Ligament Injury. RJMS 2023; 29 (12) :565-574
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8684-fa.html
روانپزشک، گروه روانشناسی، دانشگاه راهیان نوین دانش، ساری، ایران ، Mohsen.fazlali@yahoo.com
چکیده: (193 مشاهده)
زمینه و هدف: آسیبدیدگی ورزشی با پاسخهای منفی روانشناختی همراه میباشد؛ عوامل روانشناختی در پیامدهای پس از درمان نقش دارند و بر نحوه درک ورزشکاران از درد و همچنین تمایل آنها برای بازگشت به سطح فعالیت قبلی و شرکت در توانبخشی تأثیر میگذارند. بنابراین هدف پژوهش حاضر، اثربخشی تمرین مهارتهای روانشناختی براستحکام روانی و اعتماد به نفس در تکواندوکاران با آسیب رباط صلیبی قدامی بود.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیشآزمون- پسآزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعهآماری پژوهش شامل کلیه تکواندوکاران مرد دارای آسیب رباط صلیبی شهر تهران در 3 ماهه اول سال 1402 بود. با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی30 نفر انتخاب و به روش کاملاً تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. ابزار پژوهش نیز شامل پرسشنامه ادراک درد مک گیل (MPQ) بود. دادهها بر اساس آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره (آنکوا) توسط نرمافزار SPSS -26 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که با توجه به (717/74F= و 01/0(p< بین دو گروه کنترل و آزمایش در میزان ادراک درد تفاوت معنیدار وجود دارد و با توجه به میانگین نمرات گروه آزمایش و کنترل در پسآزمون، میتوان گفت تمرین مهارتهای روانشناختی بر ادراک درد تکواندوکاران با آسیب رباط صلیبی قدامی تاثیر معناداری دارد. میزان این اثربخشی نیز 79/0 بود.
نتیجهگیری: در مجموع میتوان بیان داشت که تمرین مهارتهای روانشناختی بر ادراک درد در تکواندوکاران با آسیب رباط صلیبی قدامی دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی