Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، اصفهان، ایران ، mahdebrahimi@yahoo.com
چکیده: (183 مشاهده)
زمینه و هدف: سرمایهگذاری در زیرساخت سبز شهری با تأکید بر سلامت روان کودکان، نهتنها به نفع نسل حاضر است، بلکه تأثیرات مثبتی بر آینده جامعه نیز خواهد داشت. از آنجایی که در خصوص برنامه ریزی زیر ساخت سبزی شهری با تاکید بر ارتقا سلامت روان کودکان اطلاعات اندکی وجود دارد لذا در این مطالعه به بررسی آن پرداخته شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است که با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) با طرح اکتشافی انجام شد. جامعه آماری مورد مطالعه در بخش کیفی شامل متخصصان، خبرگان و صاحبنظران حوزه زیرساختهای شهری و همچنین متخصصان حوزه جغرافیا در استان تهران به تعداد 25 نفر از آنان مورد شناسایی قرار گرفته و در بخش کیفی از نظرات آنان استفاده شد. جامعه آماری مورد مطالعه در بخش کمی شامل کلیه شهروندان و ساکنین شهر تهران که در بخش کمی از نظرات آنان استفاده شد. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 15 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در بخش کمی تعداد ٢١٠ پرشسنامه بین شهروندان و ساکنین شهر تهران توزیع گردید که تعداد ١٨٨ پرشسنامه پاسخ داده شد. در بخش کمی براساس معیارهای استخراج شده از مرحله کیفی به طراحی پرسشنامه محقق ساخته زیرساختهای شهری و پرسشنامه سلامت روان جهت جمع آوری دادههای مورد نیاز استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها، از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد چون مقدار سطح معناداری متغیرهای زیرساخت شهری و سلامت روان از مقدار خطای پیشبینی شده کوچکتر میباشد، بنابراین رابطه بین متغیرها از لحاظ آماری معنادار است و از آنجاییکه ضریب همبستگی محاسبه شده برابر با 497/0 میباشد. لذا میتوان نتیجه گرفت که بین زیرساخت شهری و سلامت روان رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد.
نتیجه گیری: در مجموع، نتایج حاکی از آن است که برنامهریزی هدفمند و عادلانه برای زیرساختهای سبز شهری نهتنها بر سلامت روان کودکان تأثیر مثبت دارد، بلکه اثرات بلندمدتی بر جامعه بهجا میگذارد. کودکان سالمتر و شادتر میتوانند در آینده به افراد مفیدتری برای جامعه تبدیل شوند و این امر به بهبود کیفیت زندگی در سطح کلان کمک میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی