جلد 29، شماره 3 - ( 3-1401 )                   جلد 29 شماره 3 صفحات 202-194 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalilizadeh Mahani F, Mohammad Khani P, Abuei A. The Effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on Symptoms of Grief and Emotional Distress caused by Corona in First-Degree Survivors. RJMS 2022; 29 (3) :194-202
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8653-fa.html
خلیلی زاده ماهانی فروغ، محمدخانی پروانه، ابویی آزاده. اثر بخشی درمان پذیرش و تعهد (اکت) بر نشانه‌های سوگ و پریشانی عاطفی ناشی از کرونا در بازماندگان درجه یک. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (3) :194-202

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8653-fa.html


گروه روانشناسی، واحد یزد، دانشگاه علم و هنر وابسته به جهاد دانشگاهی، یزد، ایران ، parmohamir@yahoo.com
چکیده:   (168 مشاهده)
زمینه و هدف: ویروس کرونای جدید که مسئول بیماری کووید-19 است، به شدت بیماری را نشان داد و به سرعت به یک موضوع جهانی بی‌سابقه تبدیل شد که نه تنها منجر به مرگ و میر فراوان شد، بلکه پیامدهای روانی، روانپزشکی، رابطه‌ای و اقتصادی را نیز در پی داشت. لذا پژوهش حاضر بدنبال اثر بخشی درمان پذیرش و تعهد (اکت) بر نشانه‌های سوگ و پریشانی عاطفی ناشی از کرونا در بازماندگان درجه یک در بیمارستان های شهر کرمان سال 1400 می­باشد.
روش کار: این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از نوع شبه آزمایشـی (طرح دو گروهی با پیش آزمون و پس آزمون) است. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر تمامی بازماندگان درجه یک افراد فوت شده بر اثر کووید 19 است که در بیمارستان‌های سطح شهر کرمان نام آنها در لیست فوت به دلیل کرونا درج گردیده و مدت سه ماه تا یک سال از مرگ آنها گذشته بود و نمونه مورد نظر با استفاده از روش نمونه گیری  در دسترس 30 نفر انتخاب شدند افراد انتخاب شده. ابزار این پژوهش پرسشنامه آثار سوگ هوگان و همکاران(2001) و پرسشنامه پریشانی عاطفی  کدینگتون و همکاران (2020) بوده است. تحلیل داد ها این پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره صورت گرفته است.
یافته‌ها: داده­های آماری بیانگر این است که از نظر نشانه‌های سوگ تفاوت معنی­داری بین گروه آزمایش و گروه گواه در مرحله بعد از مداخله وجود داشت نشانه های سوگ  و پریشانی عاطفی را کاهش داد و 19 درصد از تفاوت نشانه های سوگ و 16 درصد از تفاوت پریشانی عاطفی  به وسیله درمان پذیرش و تعهد (اکت)  قابل تبیین است.
نتیجه‌گیری: درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش با تمرکز بر تکنیک های پذیرش و تمرکز حواس میزان پذیرش را در آزمودنی­هایی که دچار سوگ هستند افزایش می­دهد و باعث می­شود آزمودنی­ها فقدان را به عنوان جزئی از زندگی بپذیرند و کمتر درگیر افکار شکست شوند.
متن کامل [PDF 704 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb