جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.204
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademlou A, Esmaili A A, Kalantari K. Medical and Emotional Approach to the Death Penalty in Drug Offenses. RJMS 2024; 31 (1) :1-14
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8588-fa.html
خادملو عقیل، اسماعیلی علی اکبر، کلانتری کیومرث. رویکرد پزشکی و عاطفی مجازات اعدام در جرایم مواد مخدر. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-14

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8588-fa.html


گروه حقوق جزا و جرم شناسی،دانشکده حقوق، دانشگاه آزادی اسلامی واحدگرگان،گرگان،ایران ، A.esmaeile@yaho.com
چکیده:   (47 مشاهده)
زمینه و هدف: مجازات اعدام یکی از بحث‌برانگیزترین و چالش‌برانگیزترین موضوعات حقوقی و اخلاقی در جوامع مختلف است. این مجازات به‌ویژه در جرایم مواد مخدر، در برخی کشورها به‌عنوان یک ابزار مقابله با این معضل اجتماعی استفاده می‌شود. با این حال، تاثیرات جسمانی، روانی و اجتماعی آن بر محکومان و جامعه، همواره مورد بحث قرار گرفته است. در این مقاله، به بررسی جنبه‌های مختلف مجازات اعدام در جرایم مواد مخدر، از جمله آثار جسمی، روانی، پزشکی و عاطفی آن پرداخته شد.
روش کار: این مقاله از رویکرد تحقیقاتی کیفی استفاده میکند و به تحلیل ادبیات موجود، مطالعات موردی و اسناد قانونی مرتبط با بررسی رویکرد پزشکی و عاطفی مجازات اعدام در جرایم مواد مخدر میپردازد.
یافته‌ها: یافته‌های این مطالعه می‌تواند نشان‌دهنده تاثیرات گسترده مجازات اعدام در جرایم مواد مخدر بر افراد و جامعه باشد. این تاثیرات شامل اثرات جسمانی و روانی بر محکومان است، به‌ویژه در زمینه مشکلات روان‌تنی، اضطراب، افسردگی و اضطراب‌های ناشی از شرایط زندان و تهدید اعدام. علاوه بر این، بررسی‌ها ممکن است نشان دهند که مجازات اعدام می‌تواند منجر به عواقب منفی برای خانواده‌های محکومان نیز شود، به‌ویژه در زمینه مشکلات عاطفی و روانی که به تبعات آن‌ها می‌انجامد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان نمود که تغییرات در سیاست‌های قضائی، قوانین و نگرش‌های اجتماعی نسبت به مجازات اعدام و بررسی دقیق‌تر اثرات آن بر افراد و جوامع می‌تواند مسیر جدیدی را برای ساختن جوامعی عادلانه‌تر، انسانی‌تر و با امنیت بیشتر فراهم کند. این تغییرات می‌توانند باعث تقویت اعتماد عمومی به سیستم قضائی و نیز جلوگیری از تضییع حقوق انسانی شوند و در نهایت، به ایجاد یک جامعه عادلانه‌تر و پایدارتر کمک نمایند.
متن کامل [PDF 1149 kb]   (13 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb