Research code: 99S16
Ethics code: IR.AJUMS.REC.1399.164
Clinical trials code: IR.AJUMS.REC.1399.164
، Tahmasbi.hcm@gmail.com
چکیده: (65 مشاهده)
زمینه و اهداف: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان و به دنبال آن افزایش نیاز آنها به دارو و مراجعه بیشتر به داروخانه ها، نیاز است که داروخانه ها شرایط این گروه جمعیتی را در نظر بگیرند. بنایراین این مطالعه با هدف ارزیابی معیارهای داروخانه دوستدار سالمند در داروخانه های شهر اهواز انجام گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1399 انجام گرفت. جامعه مورد مطالعه شامل 12 داروخانه در منطقه گلستان شهر اهواز بود که کلیه داروخانه ها به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از چک لیست "قابلیت تبدیل داروخانه ها به داروخانه های دوستدار سالمند" جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کروسکال-والیس و من-ویتنی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.
یافته ها: نمره کل همه داروخانه ها (27/7±08/50) از لحاظ معیار دوستدار سالمند در سطح متوسط قرار داشت. در بخش دولتی همه داروخانه ها و در بخش خصوصی،5/62 درصد داروخانه ها در سطح متوسط قرار داشتند. حیطه عاطفی به جز در داروخانه های دولتی، بالاترین نمره و حیطه مراقبتی کمترین نمره را داشتند. نمره کل داروخانه های دولتی از خصوصی براساس معیار دوستدار سالمند بیشتر بود اما تفاوت معناداری وجود نداشت(P>0/05). میان نوع و مالکیت با نمره داروخانههای دوستدار سالمند ارتباط معناداری وجود نداشت(P>0/05).
نتیجه گیری: آمادگی داروخانهها برای ارائه خدمات به سالمندان از موضوعات چالشبرانگیز در آینده خواهد بود. با تعیین سیاست های صحیح برای حرکت داروخانهها به سمت داروخانههای دوستدار سالمند میتوان مشکلات سالمندان را در دریافت خدمات بهداشتی و درمانی در آینده کاهش داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی