Research code: ---
Ethics code: ---
Clinical trials code: ---
، b-nooralishahi@sina.TUMS.ac.ir
چکیده: (25 مشاهده)
چکیده:
زمینه و هدف:
با توجه به پیشرفتهای قابل ملاحظه در درمان بیماریهای عروق کرونر به واسطه CABG، مدیریت درد پس از عمل همچنان به عنوان یک چالش مهم باقی مانده است. پرهگابالین، یک دارویی با مکانیسم عملکرد منحصر به فرد، به عنوان راهکاری برای کاهش درد پس از CABG مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه مروری به بررسی تأثیر استفاده از پرهگابالین در مدیریت درد پس از عمل جراحی بای پس عروق کرونر (CABG) میپردازد.
روش کار:
این مطالعه با استفاده از یک جستجوی سیستماتیک در پایگاههای داده Pubmed، Scopus، Google scholar، researchgate، tripdatabase، chochrane، وscience direct کارازمایی بالینی مرتبط چاپ شده یا کنفرانسی با تاثیر استفاده از دوز های معمول پرهگابالین (۷۵-۱۵۰ میلی گرم) پیش از عمل بر کاهش درد پس از عمل جراحی CABG با یا بدون استفاده از پمپ بای پس قلبی ریوی انتخاب شدند.
یافته ها:
نتایج نشان میدهند که پرهگابالین ممکن است به کاهش درد در ۲۴ ساعت اول پس از جراحی و کاهش مصرف مسکنها کمک کند. همچنین، مزایای احتمالی این دارو در بهبود کیفیت زندگی و کاهش درد در بازه ۳-۶ ماهه پس از عمل مشاهده شده است. با این حال، ناهمگونی در نتایج مطالعات وجود دارد که ممکن است ناشی از تفاوتها در متدولوژیها، جمعیتهای مطالعاتی و پروتکلهای مدیریت درد باشد.
نتیجه گیری:
با وجود ناهمگونی قابل توجه میان مطالعات در روششناسیها، جمعیتهای مورد مطالعه و پروتکلهای مدیریت درد پس از عمل؛ نتایج این مطالعه نشان میدهد پره گابالین اثربخشی خوبی در بهبود درد پس از عمل، کاهش در مصرف مسکن، درد بلند مدت و همچنین کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی های CABG دارد. این مطالعه تأکید میکند که استفاده از پرهگابالین در مدیریت درد پس از CABG باید با دقت و با توجه به ویژگیهای فردی و شرایط بالینی هر بیمار انجام شود. نیاز به تحقیقات بیشتر با کیفیت بالاتر و نمونه های بزرگتر برای ارائه شواهد قویتر در مورد اثربخشی و ایمنی پرهگابالین در این زمینه وجود دارد. تصمیمگیری برای استفاده از این دارو باید بر اساس یک رویکرد فردی و چندوجهی باشد که شامل ارزیابی دقیق بیمار و انتخاب بهترین راه حل درمانی است.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
بیهوشی