جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 99310319193
Clinical trials code: 99-3-103-19193

Isa Tafreshi R, Radgoodarzi M, Hassani M, Navabi Shirazi M A. Evaluation of Right Ventricular Function in Children with Repaired Tetralogy of Fallot Who May Undergo Pulmonary Valve Replacement by Echocardiography; A Comparison with MRI findings. RJMS 2024; 31 (1) :1-14
عیسی تفرشی رویا، راد گودرزی محمد، حسنی مریم، نوابی شیرازی محمد علی. بررسی اکوکاردیوگرافیک فونکسیون بطن راست درکودکان با تترالوژی فالوت وکاندید تعویض دریچه پولمونری؛ مقایسه با یافته‌های MRI. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-14

فوق تخصص قلب کودکان، دانشیار، گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، isatafreshi.r@iums.ac.ir
زمینه و هدف: بسیاری از بیماران مبتلا به تترالوژی فالوت بعداز ترمیم جراحی اولیه، نیاز به  تعویض دریچه شریان پولمونری (Pulmonary valve replacement -PVR) به علت نارسایی پولمونری پیشرونده خواهند داشت. اغلب زمان مناسب برای جراحی بر اساس معیارهای عملکرد و اندازه بطن راست در MRI تعیین می‌گیرد. هدف از این مطالعه بررسی ارزش تشخیصی معیار‌های اکوکاردیوگرافیک در پیش بینی شاخص‌های استاندارد در MRI و جلوگیری از تعدد انجام این تست قبل از انجام PVR است.
روش کار: طی مطالعه توصیفی مقطعی حاضر، اکوکاردیوگرافی استاندارد در 37 بیمار  2/2  ±  8/10 سال با سابقه جراحی ترمیمی و نارسایی پولمونری شدید انجام و معیارهای عملکرد و اندازه بطن با یافته‌های استاندارد شده در MRI مقایسه گردید.
یافته‌ها: Fractional area change (RV- FAC) RV  و همین طور Fractional shortening محاسبه شده برای مجرای خروجی بطن راست(RVOT-FS)   با کسر جهشی بطن راست (Right ventricular ejection fraction-RVEF) در MRI (CMR-RVEF )  ارتباط آماری مستقیم داشتند (به ترتیب 58/0  p=   و 01/0r =، 01/0= r و    57/0=p). سرعت موج  و میزان (IVA) Isovolumic myocardial  acceleration و همین طور میزان  (MPI--Myocardial performance index) به دست آمده با داپلر بافتی، با حجم بطن راست در  MRIوابستگی آماری نشان دادند.
نتیجه‌گیری:  اندازه‌گیری هر دو شاخص RVOT-FS وRV-FAC  در پیش بینی میزان CMR-RVEF به عنوان یکی از مهم‌ترین معیارهای تعیین کننده نیاز به انجام PVR حائز اهمیت است. همین طور محاسبه معیارهای عملکرد طولی بطن توسط داپلر بافتی در پیش‌بینی و پیگیری روند دیلاتاسیون بطن در MRI ثانویه به افزایش بار حجمی بطن، به عنوان شاخص‌های مهم  بعدی  کاربرد دارند. لذا بررسی مجموعه شاخص‌های اکوکاردیوگرافیک فوق در طی مراجعات دوره‌ای در تخمین شاخص‌های استاندارد فعلی در MRI مفید و در کاهش دفعات انجام MRI در پیگیری بیماران نقش به سزایی خواهد داشت.
متن کامل [DOCX 395 kb]   (34 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب کودکان