جلد 29، شماره 3 - ( 3-1401 )                   جلد 29 شماره 3 صفحات 239-230 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zangian E. The Effectiveness of Mindfulness-Based Cognitive Therapy on Obsessive Symptoms, Psychological Flexibility and Negative Emotions in Patients with Obsessive-Compulsive Disorder. RJMS 2022; 29 (3) :230-239
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8441-fa.html
زنگیان الهه. اثربخشی ذهن‌آگاهی مبتنی بر شناخت‌درمانی بر علایم وسواس، انعطاف‌پذیری روانشناختی و عواطف منفی در بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (3) :230-239

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8441-fa.html


کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران ، elahezangian@gmail.com
چکیده:   (89 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر اثربخشی ذهن­آگاهی مبتنی بر شناخت­درمانی بر علایم وسواس، انعطاف­پذیری روانشناختی و عواطف منفی در بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر، نیمه­آزمایشی با طرح پیش­آزمون-پس­آزمون و گروه کنترل و آزمایش بود. جامعه آماری را کلیه بیماران سرپایی مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی مراجعه کننده به بیمارستان مدرس اصفهان تشکیل دادند و روش نمونه­گیری پژوهش به صورت غیرتصادفی هدفمند بود. به این صورت که از میان کلیه بیماران سرپایی مراجعه­کننده به بیمارستان مدرس مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی تعداد 30 نفر به روش هدفمند انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. ابزارهای اندازه­گیری در این پژوهش پرسشنامه­های وسواس فکری-عملی مادزلی (راچمن و هاجسون، 1997)، خلق منفی (لووی بند، 1995) و پرسشنامه پذیرش و عمل (بوند و همکاران، 2007) بودند. پس از تکمیل پرسشنامه توسط هر دو گروه کنترل و آزمایش، شرکت­کنندگان در گروه آزمایش، محتوای بسته آموزشی ذهن­آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی را در طی 8 جلسه به صورت گروهی دریافت کردند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که ذهن­آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی بر انعطاف­پذیری روانشناختی، خلق منفی و علائم وسواس افراد مبتلا به وسواس فکری-عملی اثرگذار است.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت ارتباط عواملی همچون خلق منفی و انعطاف­پذیری به عنوان عوامل تاثیرگذار بر نتایج درمانی و پیش­بینی­کننده­های قوی در علایم وسواس ضروری است به منظور کاهش علایم بیماران مبتلا به این اختلال علاوه بر مصرف دارو و درمان­های سنتی، از مداخلات درمانی جدید همچون ذهن آگاهی مبتنی بر شناخت درمانی استفاده شود.
متن کامل [PDF 706 kb]   (31 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb