جلد 30، شماره 4 - ( 4-1402 )                   جلد 30 شماره 4 صفحات 159-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

BostanPira M, Saeed N, Zarabian F. Presenting the Causal Model of the Constituent Components of Combined Learning and Its Effect on the Academic Performance of Secondary Level. RJMS 2023; 30 (4) :151-159
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8400-fa.html
بستان پیرا مریم، سعید نسیم، ضرابیان فروزان. ارائه مدل علّی مؤلفه‌های تشکیل دهنده یادگیری ترکیبی و تأثیر آن بر علمکرد تحصیلی مقطع متوسطه. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (4) :151-159

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8400-fa.html


استادیار، علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. ، N.saeed@pnu.ac.ir
چکیده:   (656 مشاهده)
زمینه و هدف: یادگیری ترکیبی، تلفیقی از رویکرد سیستمی و نگرش اقتضایی به یادگیری است. این بدان معنی است که ضمن توجه به ارتباط میان تمامی اجزا به ‌عنوان یک کل به شرایط به‌کارگیری این ابزارها در راستای تحقق بهترین نتیجه توجه ویژه ‌می‌شود. بنابراین مساله تحقیق این است که مدل علّی مؤلفه‌های تشکیل دهنده یادگیری ترکیبی و تأثیر آن بر علمکرد تحصیلی مقطع متوسطه چگونه است؟
روش کار: این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی است و از روش تحقیق ترکیبی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان حوزه مطالعات برنامه ریزی درسی، تکنولوژی آموزشی، فلسفه تعلیم و تربیت، آموزش از دور و یادگیری ترکیبی بود. در این پژوهش نمونه مورد نظر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. حجم نمونه شامل 15 نفر از اساتید حوزه مربوطه در دانشگاه پیام نور کرمان بود که به شکل نمونه­گیری گلوله برفی انتخاب شدند. با استفاده از روش دلفی تجزیه و تحلیل داده­ها انجام گردید.  
یافته‌ها: نتایج نشان داد که عناصر مفهومی (بعد سازمانی، فلسفه تربیتی، نیازسنجی و اهداف)، عناصر تحلیلی (تحلیل مخاطببین، تحلیل  و عرضه محتوا، تجزیه و تحلیل محیط و رسانه­های مورد استفاده )، عناصر اجرایی (طراحی، تولید کنندگان، یادگیری و یاددهندگی و تعامل و ارتباط) و عناصر پشتیبان (عوامل پشتیبان، سیستم مدیریتی، ارزشیابی، عدالت آموزشی، سامان دهی و سازماندهی، ایجاد انگیزه و محرک، تحلیل ویژگی­های فراگیران، مدیریت آموزش و یادگیری و محیط ساخت و ساز­گرا) از عوامل تشکیل دهنده یادگیری ترکیبی و تأثیر آن بر علمکرد تحصیلی می­باشند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج بدست آمده، آموزش ترکیبی می­تواند تغییرات همه جانبه­ای در رشد شناخت، مهارت و نگرش یادگیرنده که نیاز به فعال بودن فراگیر در امر یادگیری دارد، به همراه داشته و باعث ارتقا عملکرد تحصیلی فراگیران شود.
متن کامل [PDF 837 kb]   (158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb