جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1362003301695113984395
Ethics code: ندارد
Clinical trials code: کارازمایی بالینی ندارد

Hosseini S, Davood A, Askarizadeh E, yaghmei S. The QSAR Study of Coumarin Derivatives as Anti Alzheimer Agents. RJMS 2024; 31 (1) :1-12
حسینی شریعه، داوود اصغر، عسکری زاده الهام، یغمایی سارا. مطالعه کیوسار مشتقات کومارین به عنوان عوامل ضد بیماری آلزایمر. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-12

دانشیار، گروه شیمی، دانشکده شیمی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تهران، ایران ، shariehhosseini@yahoo.com
زمینه و هدف: بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین علل از دست دادن عملکرد ذهنی است که به صورت کلی و با عنوان دمانس شناخته می‌شود. این بیماری تقریباً 2 درصد را در کشور‌های در حال توسعه درگیر می‌کند. با توجه به خاصیت ضد آلزایمری کومارین و مشتقات آن در این تحقیق  از مشتقات کومارین استفاده شده است.
روش کار: با استفاده از نرم افزار گوسین و روش محاسباتی DFT/B3LYP و مجموعه پایه 6-31G(d) 44 ترکیب از مشتقات کومارین اپتیمایز شده و توصیفگرهای کوانتومی بدست آمده است، همچنین با استفاده از نرم افزار دراگون سایر توصیفگرها تعیین شدند. برای بررسی ارتباط این توصیفگرها با فعالیت این دسته از ترکیبات از روش همبستگی خطی MLR استفاده شد.
یافته‌ها: معادله کیوسار با ضریب تعیین و همبستگی 9/0= R2 و 95/0R= برای این دسته از ترکیبات بدست آمد. همچنین 5/0MSE=، 81/0 RMSE= و 83/0  Q2= تاییدی بر قابل قبول بودن مدل بدست آمده می‌باشد.
نتیجه‌گیری: معادله بدست آمده نشان می‌دهد فعالیت این ترکیبات با ضرایب منفیRDF065m ، nCbH وJhetp ارتباط دارد، به این معنی که با افزایش مقـادیر ایـن توصیف گرهـا مقـدار فعالیـت کـاهش می‌یابـد. از طرفـی فعالیـت مهارکنندگی ایـن ترکیبـات بـا ضـریب مثبت nR=Ct  و SPH بستگی داشته، یعنی با افزایش این مقدار، فعالیت این ترکیبات نیز افزایش می‌یابد، همچنین همبستگی خوبی بین مقادیر فعالیت تجربی و پیش بینی شده بدست آمد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی