Research code: 1071
Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1402.089
Clinical trials code: IR.IAU.SRB.REC.1402.089
naghavi S, dortaj F, ghaemi F, salari far M. Enhancing Coping Styles and Alleviating Negative Emotions in Cardiac Patients through Recovery-Oriented Cognitive Therapy. RJMS 2024; 31 (1)
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8386-fa.html
نقوی سمیه، درتاج فریبرز، قائمی فاطمه، سالاری فر مجتبی. تقویت سبک های مقابله ای و کاهش هیجانات منفی در بیماران قلبی از طریق شناخت درمانی مبتنی بر بهبودی. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8386-fa.html
دانشگاه علامه طباطبائی ، f_dortaj@yahoo.com
چکیده: (239 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری های قلبی عروقی پیامدهای روانی قابل توجهی همراه خود برای بیماران دارند که اغلب منجر به تجربیات عاطفی منفی مانند استرس و افسردگی در بین افراد مبتلا می شوند. در تلاش برای بهزیستی روانشناختی بیماران قلبی، این مطالعه به بررسی تأثیر شناخت درمانی مبتنی بر بهبودی (CT-R) بر سبکهای مقابلهای و هیجانهای منفی میپردازد. از طریق بررسی جامع این مداخله درمانی، این تحقیق با هدف روشن کردن اثربخشی بالقوه آن در کمک به بیماران قلبی در اتخاذ استراتژیهای مقابله مؤثرتر و مدیریت احساسات منفی است.
روش کار: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بوده و در آن 24 بیمار قلبی در گروه آزمایشی و 30 بیمار در گروه کنترل قرار داشتند. مداخله در هشت جلسه اجرا شد. از پرسشنامه های DASS-21 برای سنجش افسردگی-اضطراب-استرس و سبک های مقابله ای پارکر و اندلر برای سنجش سبک های مقابله ای بیماران استفاده شد.
یافته ها: یافتههای این مطالعه نشان میدهد که CT-Rتأثیر مثبت قابلتوجهی بر بهبود سبکهای مقابلهای در بیماران قلبی دارد و آنها را قادر میسازد تا عوامل استرسزا و نگرانیهای مربوط به وضعیت خود را بهتر بررسی کنند. علاوه بر این، این درمان به کاهش قابل توجه احساسات منفی مانند استرس و افسردگی کمک می کند و بهزیستی روانی کلی بیماران را بیشتر می کند.
نتیجه گیری: این پژوهش بر نقش ارزشمند CT-Rدر مراقبت جامع از بیماران قلبی تاکید می کند و بر اهمیت پرداختن به جنبه های فیزیکی و روانی سلامت آنها تاکید می کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی