جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: (IR.IAU.CTB.REC.1402.001)
Ethics code: (IR.IAU.CTB.REC.1402.001)
Clinical trials code: (IR.IAU.CTB.REC.1402.001)

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farokhzad M, Nemattavousi M. The mediating role of mindfulness in relationship between childhood trauma and depression. RJMS 2024; 31 (1)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8302-fa.html
فرخزاد مهلا، نعمت طاوسی محترم. نقش واسطه‌ای ذهن‌آگاهی در رابطۀ بین آسیب‌های ‌دوران‌کودکی و افسردگی. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8302-fa.html


، mahlafarokhzad@yahoo.com
چکیده:   (258 مشاهده)

زمینه و هدف: افسردگی از جمله علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است و می­تواند به­طور چشم­گیری بر توانایی فرد برای عملکرد و داشتن یک زندگی پربار تأثیر بگذارد. بنابراین شناخت هر چه بیش­تر افسردگی و عوامل اثرگذار در این اختلال، از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. از این رو این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه­ای ذهن­آگاهی در رابطۀ بین آسیب­های دوران­ کودکی و افسردگی انجام گرفت.
روش­کار: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان کارشناسی و کارشناسی­ارشد روان­شناسی و حقوق مجتمع ولیعصر دانشگاه آزاد تهران جنوب مشغول به تحصیل در سال 1402-1401­ بودند. بدین منظور 266 نفر با استفاده از روش نمونه­برداری تصادفی چند­مرحله­ای به عنوان گروه نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ها نیز از سیاهۀ افسردگی بک II_(BDI_II؛ بک و دیگران، 1996)، مقیاس ذهن­آگاهی (MAAS؛ براون و ریان، 2003)، پرسشنامۀ آسیب­های دوره کودکی (CTQ؛ برنشتاین و فینک، 1998)، استفاده شد.
یافته­ها:  نتایج این پژوهش نشان داد آسیب­های دوران کودکی با افسردگی رابطه مثبت معنادار دارد (01/0 P< ). هم­چنین آسیب­های دوران کودکی با ذهن­آگاهی و افسردگی به صورت منفی معنادار است (01/0P<). شاخص­های برازش مدل نیز مسیر آسیب­های دوران کودکی به افسردگی را با نقش واسطه­ای ذهن­آگاهی تایید کردند.
نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های این پژوهش می­توان نتیجه گرفت با تمرکز بیشتر بر نقش ذهن­آگاهی می­توان از تأثیر آسیب­های دوران کودکی در ایجاد افسردگی تا حدودی کاست. در این راستا برگزاری کارگاه­های ذهن­آگاهی جهت آموزش مهارت­های ذهن­آگاهی به ویژه در گروه­های با سطح افسردگی بالا و هم­چنین برگزاری کارگاه­هایی جهت آموزش و پیشگیری از آسیب­های دوران کودکی پیشنهاد می­شود.

 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb