Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
Farajzadeh M R, Mirzaei N, Kamali N. Examining the Challenges of Virtual Teaching and Learning in the Education System to Provide Appropriate Strategies. RJMS 2022; 29 (2) :190-200
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8288-fa.html
فرج زاده محمدرضا، میرزایی نورالدین، کمالی نقی. بررسی چالشهای یاددهی- یادگیری مجازی در نظام آموزش و پرورش به منظور ارائهی راهبردهای مناسب. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (2) :190-200
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8288-fa.html
استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران ، mirza683@gmail.com
چکیده: (68 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزش های مجازی، علی رغم فرصت ها و مزایای بسیار زیاد، چالشها و مشکلاتی را نیز در فرآیند یاددهی- یادگیری به همراه دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی چالشهای یاددهی- یادگیری مجازی در نظام آموزش و پرورش به منظور ارائهی راهبردهای مناسب انجام شده است.
روش کار: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوهی اجرا از نوع کیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 15 نفر از صاحبنظران حوزه علوم تربیتی بود که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، شامل مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از تکنیک دلفی انجام شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که چالشهای یاددهی- یادگیری مجازی در نظام آموزش و پروش عبارتند از: چالشهای فنی و تکنولوژیکی (شامل 20 مولفه)، چالشهای پداگوژیکی (45 مولفه) وچالشهای اخلاقی (16 مولفه). همچنین راهکارهای برون رفت از چالشهای یاددهی- یادگیری مجازی شامل 17 مولفه بود.
نتیجهگیری: با توجه به یافتهها میتوان با برنامه ریزی و سیاست گذاری صحیح در حوزههای فناوری، پداگوژیکی و اخلاقی، تا حد زیادی از مشکلات یاددهی- یادگیری مجازی در نظام آموزش و پرورش کاست.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی