جلد 30، شماره 6 - ( 6-1402 )                   جلد 30 شماره 6 صفحات 363-355 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.205
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mafi F, Jafari Harandi M, Hosseini Mirsfi S F. Evaluation of Hadiths Involving the Effect of Charms and Amulets on Physical and Mental Diseases. RJMS 2023; 30 (6) :355-363
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8285-fa.html
مافی فرزانه، جعفری هرندی محمد، حسینی میرصفی سیده فاطمه. ارزیابی احادیث متضمن تأثیرحزر و تعویذ بر بیماری های جسمی و روانی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (6) :355-363

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8285-fa.html


دانشیار گروه فقه و مبانی حقوق، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، harandi_lawyer@yahoo.com
چکیده:   (165 مشاهده)
زمینه و هدف: انسان در روزگاران کهن همواره به تاثیر نیروهای نامرئی و مافوق بشری باور داشته و برای مصون ماندن از حوادث طبیعی و غیر طبیعی و نیروهای مافوق طبیعت به طلسم و مهره و ورد روی آورده است. پس از ظهور اسلام، براساس آموزه­های قرآنی تمایل آدمی به مددجویی از نیروهای غیبی در مسیر صحیح سوق داده شد. این تحقیق، آشنایی با فرهنگ ناب اسلامی درخصوص استفاده از روایات حرز و تعویذ و بررسی آنها ازحیث اعتبار و اهمیت و تاثیر آنها در بهبود برخی از بیماریهای جسمی و روحی است.
روش کار: روش تحقیق حاضر، تحلیلی- توصیفی است و روش گردآوری اطلاعات، اسنادی- کتابخانه­ای می­باشد. ابزار گردآوری اطلاعات، کتب، مقالات، وب­سایت­ها و پروتال­های معتبر علمی می­باشند.
یافته‌ها: آدمی در فرهنگهای کهن برای مصون ماندن از حوادث طبیعی و غیر طبیعی و نیروهای مافوق طبیعت به طلسم و مهره و ورد روی آورده است. در فرهنگ کهن اشیاء مختلف چه به شکل خام (سنگ ،گیاه ،خاک و..) و چه به شکل فرآورده (مجسمه، تمثال و....) برای رماندن ارواح پلید، شیاطین، موجودات شریر و زیانکارکاربرد داشته­اند.
نتیجه‌گیری: این حرز نیست که محافظت می‌کند، بلکه خدای متعال این خاصیت را به حرز داده و اوست که حافظ و نگهدار همه است. بین حرز و تعویذ و بیماریهای جسمی و روحی رابطه وجود دارد نهایت اینکه این رابطه، رابطه معالجی نیست بلکه در جهت ایجاد حس توکل و اعتماد به نفس و آرامش خاطر است.
متن کامل [PDF 661 kb]   (53 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb