Research code: 1
Ethics code: 1
Clinical trials code: 1
کارشناس ارشد فیزیک پزشکی، گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، hamid71712z@gmail.com
چکیده: (259 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف پرتودرمانی رساندن میزان دوز بالا به تومور و حداقل دوز، به بافتهای سالم است. نتایج بالینی روش پرتودرمانی مورد استفاده بر اساس عوامل مختلفی مانند دوز جذبی مناسب در تومور است. علاوه بر این، تطبیق حجم هدف طراحی شده با حجم هدف بالینی به عنوان عامل تاثیرگذاری دیگری است که باید در طول فرآیند پرتودرمانی در نظر گرفته شود. اخیراً استفاده از حسگرهای مختلف پرتودرمانی، غلبه بر این چالشها را ممکن ساخته است. هدف کار حاضر ارائه یک مطالعه مروری در مورد پیشرفتها و الزامات اخیر حسگرهای پرتودرمانی در ردیابی تومور در زمان واقعی (حرکات تومور)، موقعیت مناسب بدن بیمار، نظارت بر پالسهای پرتو، و وضعیت بیمار، حرکت در طول پرتودرمانی و تغییر شکل اندام است.
روش کار: مطالعات مورد بررسی با انجام جستجو در پایگاههای اطلاعاتی MEDLINE، PubMed، PubMed Central و ISI از ژانویه 2008 تا ژانویه 2023 انتخاب شدند. حدود 100 مقاله جمع آوری شدند و در مجموع، حدود 40 مقاله از طریق غربالگری عنوان، چکیده و همچنین بررسی روش و قسمت نتیجهگیری هر مقاله، واجد شرایط بالقوه برای تحلیل شناخته شدند.
یافتهها: با توجه به مطالعات بررسی شده می توان نتیجه گرفت که حسگرهای الکترونیکی از پتانسیل بسیار بالایی در زمینه رادیوتراپی برخوردار هستند، به طوری که معرفی حسگرهای مختلف در درمان سرطان بر چالش های موجود در این زمینه غلبه می کند.
نتیجه گیری: با این حسگرهای الکترونیکی میتوان از بافت سالم اطراف تومور به خوبی محافظت کرد و خطر ابتلا به سرطان ثانویه را کاهش داد. ورود حسگر های مختلف در پرتودرمانی سبب شد تا بتوان از این چالشها عبور کرد و از کمترین حاشیه برای در نظر گرفتن حجم هدف بالینی استفاده کرد.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
فیزیکپزشکی