جلد 30، شماره 5 - ( 5-1402 )                   جلد 30 شماره 5 صفحات 258-249 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.PS.REC.1400.153
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikh Sewaini F, Gholamzadeh Jofreh M, Mohammadi R. Consequences of Domestic Violence and Coping Strategies of Ahvaz Women During the Covid-19 Pandemic (a Qualitative Study). RJMS 2023; 30 (5) :249-258
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8265-fa.html
شیخ سوینی فریبا، غلام زاده جفره مریم، محمدی رزگار. تجربه زیسته مردان خشونت‌گر در ارتباط با شریک زندگی (زنان) در دوران پاندمی کووید – 19. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (5) :249-258

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8265-fa.html


استادیار، گروه مشاوره، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران، ، maryam-jofreh@iauahvaz.ac.ir
چکیده:   (219 مشاهده)
زمینه و هدف: شیوع کووید-19 و اقدامات حبس خانگی پس از آن، افزایش خشونت خانگی را به دنبال داشته است که موجب نگرانی متخصصان حوزه سلامت گردیده است. مطالعات زیادی در ارتباط با قربانیان خشونت در دوران قرنطینه صورت گرفته است لذا هدف پژوهش حاضر درک و تجربه زیسته‌ی مردان خشونت‌گر در ارتباط با شریک زندگی در دوران پاندمی کووید -19 می‌باشد.
روش کار: در این مطالعه با استفاده از روش پدیدارشناختی تلاش گردید که درک و شناخت عمیق از تجارب زیسته مردان خشونت­گرا حاصل شود. شرکت کنندگان این پژوهش 10 نفر از مردانی هستند که تجربه دست اولی از پدیده مورد مطالعه داشته¬اند.
یافته‌ها: طی مصاحبه‌‌های انجام شده مشخص گردید عامل مهمی که خشونت تجربه شده در این دوران را شدت بخشیده است، بیکاری ناشی از قرنطینه، آموزش غیر حضوری فرزندان،اختلاف نظر زوجین در چگونگی شستشوی مواد غذایی، رفتارهای وسواس گونه‌ی یکی از طرفین، چگونگی محدودیت در رفت و آمد با خویشاوندان و دوستان بوده است. قرنطینه و حذف تفریحات تسکین بخش خشونت تداوم بیشتری یافته است.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که از میان عوامل تشدید کننده خشونت در دوران پاندمی بیکاری و کاهش درآمد منجر به خشونت­های شدیدتری شده است. از بین اعمال خشونت تجربه شده به نظر می­رسد مردان خشونت فیزیکی را راهی برای فرار از سرزنش­ها و خشونت کلامی همسرانشان، برگزیده­اند تا با قدرت مردانه و اقتدار تعارضات را پایان بدهند.
متن کامل [PDF 745 kb]   (78 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb