Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
Vatankhah A, Dabirifar S, Khaleghi F. Investigating the Effect of Cellulose Powder and Cromolyn Sodium in Controlling Allergic Rhinitis Symptoms and Quality of Life and Its Relationship with CT Scan Findings. RJMS 2023; 29 (12) :487-496
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8120-fa.html
وطن خواه علیرضا، دبیری فر سعید، خالقی فاطمه. بررسی تأثیر پودر سلولزی و کرومولین سدیم در کنترل علائم رینیت آلرژیک و کیفیت زندگی و ارتباط آن با یافتههای سی تی اسکن. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :487-496
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8120-fa.html
دانشیار، گروه رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران ، fateme.khaleghi2016@gmail.com
چکیده: (687 مشاهده)
زمینه و هدف: رینیت آلرژیک بیماری التهابی مخاط بینی بوده که میتواند زندگی روزمره بیمار را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر پودر سلولزی و کرومولین سدیم در کنترل علائم رینیت آلرژیک و کیفیت زندگی بیماران و همچنین ارتباط ان با یافته های سی تی اسکن طراحی و انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بوده که بر روی بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک مراجعه کننده به درمانگاه ENT بقیه ا.. (عج) انجام شد. مطالعه بصورت رندوم و تک فاز در دو گروه (50 نفر برای هر گروه) و با استفاده اسپری کرومولین با دوز 3 پاف در روز و اسپری نازالیز با دوز 3 پاف در روز به مدت 6 هفته در بیماران صورت گرفت. تکمیل پرسشنامه کیفیت زندگی، نمره اندوسکوپی بینی بر اساس معیار Lund، Kennedy score و نمره دهی آنالوگ دیداری صورت گرفت. دادههای جمع آوری شده از هر دو گروه مورد مطالعه توسط تستهای آماری مربوطه با هم مقایسه شد.
یافته ها: بررسیهای آماری نشان داد که میزان شدت عطسه و همچنین میزان شدت آبریزش بینی در هر دو گروه بعد از اتمام درمان به صورت معناداری بهبود داشت. میانگین نمره RQLQ پس از درمان بین دو گروه اختلاف معنیداری نداشت؛ با توجه به نتایج بدست آمده اختلاف آماری معناداری بین یافتههای سی تی اسکن در هر دو گروه یافت نشد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه میتوان نتیجه گرفت که داروی نازالیز با توجه به بهبود علائم و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به رنیت آلرژیک میتواند به عنوان دارویی موثر و بدون عارضه در درمان این بیماران مورد استفاده قرار گیرد. اما از لحاظ تأثیرگذاری موثرتر از داروی کرومولین نمیباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
رادیولوژی