جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1401.146
Clinical trials code: 0


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasrkani N, Salehi M. Comparison of Depression and Suicidal Ideation in Individuals with Gender Dysphoria with and without Sex Reassignment Surgical Intervention. RJMS 2023; 30 (7) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8118-fa.html
نسرکانی نسیم، صالحی منصور. مقایسه افسردگی و افکار خودکشی در دو گروه افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی با و بدون تغییر جنسیت. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8118-fa.html


دانشیار روانپزشکی، مرکز تحقیقات سلامت بهداشت روان، گروه روان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، mansour.salehi@gmail.com
چکیده:   (476 مشاهده)
زمینه و هدف: افسردگی می‌‌تواند در اختلالات مختلف جسمی یا روانی به مثابه‌ی یک نشانه یا نشانگانی باشد که از نشانه­ها تشکیل یافته و ثانوی بر یک اختلال زیر بنایی است، یا یک اختلال روانی ویژه باشد. در نشانگان افسردگی می­تواند شاهد حالاتی همچون کندی تفکر، کاهش احساس علاقه و لذت، کاهش فعالیت جسمی هدفمند، احساس گناه و ناامیدی و مشکلاتی در اشتها و خواب بود. افسردگی اساسی یک بیماری کلاسیک در طبقه اختلالات افسردگی را نشان می دهد که با دوره­های مجزای حداقل دو هفته‌ای مشخص می‌شود و تغییرات واضح در عاطفه، شناخت و کارکردهای عصبی- نباتی و بهبود­های بین دوره­ای را شامل می­شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه افسردگی و افکار خودکشی در دو گروه افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی با و بدون تغییر جنسیت، انجام گرفت.
روش­کار: در این مطالعه علی- مقایسه­ای تعداد 66 نفر مرد و زن مبتلا به نارضایتی جنسیتی تغییر جنسیت نداده و تغییر جنسیت داده انتخاب شدند، 33 نفر از افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی تغییر جنسیت نیافته و 33 نفر از افراد تغییر جنسیت یافته به روش نمونه­گیری غیر­احتمالی، از نوع نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. کلیه نمونه­ها به پرسش نامه­های افسردگی بک نسخه دو (BDI-II)، افکار خودکشی بک و جمعیت شناختی اطلاعات پاسخ دادند. داده­های به دست آمده نیز توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون­های تی­تست نمونه و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان افسردگی و افکار خودکشی در افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی که تغییر جنسیت داد­اند از افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی که تغییر جنسیت نداده­اند، کمتر است؛ بین میزان افسردگی و افکار خودکشی در افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی که تغییر جنسیت نداده­اند با افراد مبتلا که تغییر جنسیت داده­اند تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین بین میزان افسردگی و افکار خودکشی در افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی که تغییر جنسیت داده­اند و میزان افسردگی و افکار خودکشی در افراد مبتلا به نارضایتی جنسیتی که تغییر جنسیت نداده­اند رابطه وجود دارد.
نتیجه‌گیری: افسردگی و افکار خودکشی در گروه مبتلایان به نارضایتی جنسیتی تغییر جنسیت داده از مبتلایان به نارضایتی جنسیتی تغییر جنسیت نداده کمتر است، این نتایج لزوم توجه به تغییر جنسیت در کاهش میزان افسردگی و افکار خودکشی مبتلایان به نارضایتی جنسیتی را خاطر نشان می­کند.
متن کامل [PDF 545 kb]   (134 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb