Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1401.148
Clinical trials code: 01
Rezaei Shahri S, Abolghasemi S, Eslahi farshami F. The Effect of Reality Therapy Approach on Self-Compassion and Lifestyle at the End of the Treatment and Follow-Up Period in Drug Users. RJMS 2023; 30 (4) :236-244
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8101-fa.html
رضایی شهری شهین، ابوالقاسمی شهنام، اصلاحی فرشمی فاطمه. تاثیر رویکرد واقعیت درمانی بر خوددلسوزی و سبک زندگی در پایان دوره درمان و پیگیری در سوءمصرف کنندگان مواد. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (4) :236-244
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8101-fa.html
دانشیار، گروه روانشناسی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران ، sh.abolghasemi@toniau.ac.ir
چکیده: (259 مشاهده)
زمینه و هدف: پدیدهی اعتیاد در جهان امروز باعث نابودی بسیاری از خانوادهها، به انحراف کشیدن نوجوانان، شیوع و گسترش بیماریها و ضررهای فراوان اقتصادی و حتی مرگومیر گردید. در واقع، اعتیاد به صورت یک مشکل فراگیر دامنگیر اجتماع انسانی شد. لذا اعتیاد یک مشکل جدی در سطح دنیاست. امروزه برای حل این مشکل اقدامات خاصی پیشبینی و بهلحاظ سببشناسی، فرضیههای گوناگونی مطرح شده است. لذا پژوهش حاضر، با هدف تاثیر رویکرد واقعیت درمانی بر خود دلسوزی و سبک زندگی در پایان دوره درمان و پیگیری در سوءمصرف کنندگان مواد انجام شد.
روش کار: تحقیق حاضر طرح نیمه آزمایشی از نوع پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل و همراه با پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معتادان مراجعه کننده به شش کلینیک ترک اعتیاد شهرستان گلوگاه بود که در سال 1401 – 1400 به کلینیکهای شهرستان گلوگاه جهت ترک اعتیاد مراجعه داشتند. نمونه پژوهش حاضر شامل 45 نفر (برای هر گروه 15 نفر؛ یعنی 15 نفر در گروه آزمایشی 1 و 15 نفر در گروه آزمایشی 2 و 15 نفر نیز در گروه کنترل) بود که از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شدند. به منظور تحلیل آماری دادهها، واریانس اندازه مکرر یک طرفه و آنووا استفاده شد استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که شیوه واقعیت درمانی بر خود دلسوزی و سبک زندگی اثر معنیدار داشت. همچنین بین نمرات معنای زندگی، خوددلسوزی، در سه مرحله پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری صرفنظر از گروه، تفاوت وجود داشت. درمان واقعیت درمانی در بهبود معنای زندگی، خوددلسوزی، سبک زندگی، مؤثر بود.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که با استفاده از شیوههای درمان واقعیت درمانی به ویژه درمان واقعیت درمانی، میتوان خوددلسوزی، سبک زندگی را در سو مصرف کنندگان مواد بهبود بخشید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی