Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
Kavan M, Zameni F, Enayati T. Providing a Web-Based Learning Model for Decision-Making Self-Efficacy Among Students of Mazandaran University of Medical Sciences. RJMS 2024; 31 (1) :1-9
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8069-fa.html
دانشیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، f_zameni@yahoo.com
چکیده: (316 مشاهده)
زمینه و هدف: در دنیای آموزش پزشکی، یادگیری مبتنی بر وب به عنوان یک روش نوین آموزشی، امکان دسترسی به منابع گسترده و تعاملی را فراهم کرده و انعطافپذیری بیشتری در فرآیند یادگیری ایجاد میکند. این شیوه میتواند بر خودکارآمدی تصمیمگیری دانشجویان علوم پزشکی تأثیر بگذارد. بنابراین هدف این مطالعه، ارائه مدل یادگیری مبتنی بر وب بر خود کارامدی تصمیم گیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود.
روش کار: روش مطالعه آمیخته (کیفی و کمی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی، اساتید دانشگاه علوم پزشکی و فرهنگیان استان مازندران که در زمینه موضوع پژوهش خبره بودند به تعداد 20 نفر و در بخش کمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاران دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران به تعداد 3719 نفر تشکیل دادند که در بخش کیفی از روش نمونهگیری هدفمند 14 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری دادهها از پرسشنامه های محقق ساخته یادگیری مبتنی بر وب و پرسشنامه خودکارآمدی تصمیم گیری حرفه ای بتز و لزواستفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از معادلات ساختاری با نرم افزارهای SPSS21، PLS3.2 و MAXQDA2020 استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که پرسشنامه یادگیری مبتنی بر وب بر اساس نظر خبرگان دارای 6 بعد به ترتیب رتبه زیر ساخت های آموزشی، شیوه های یاددهی و یادگیری، ارزشیابی، محیط یادگیری و پشتیبانی منابع بود و تاثیر یادگیری مبتنی بر وب بر خودکارآمدی تصمیم گیری دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی بر اساس مقادیر بار عاملی معنی دار شده است.
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه بر اهمیت توسعه و بهینهسازی یادگیری مبتنی بر وب در آموزش علوم پزشکی تأکید داشته و پیشنهاد میکند که دانشگاهها با تقویت زیرساختهای دیجیتال و طراحی برنامههای آموزشی کارآمد، از این روش به عنوان ابزاری مؤثر در ارتقای توانمندیهای تصمیمگیری دانشجویان استفاده کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی