Research code: 0-1-1-20222
Ethics code: IR.IUMS.REC.1401.616

XML English Abstract Print


، Fateme.kar9675@gmail.com
چکیده:   (439 مشاهده)
مقدمه
بیماری کووید ۱۹ ارگان های مختلف بدن را درگیر کرده و مورتالیتی و موربیدیتی بالایی در سراسر دنیا داشته است. علی رغم بررسی‌های انجام شده در مورد ارگانهای مختلف، در مورد سیستم و مجاری صفراوی گزارشات به مراتب کمتری وجود دارد. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع کوله سیستیت بدون سنگ و هیدروپس کیسه صفرا در بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان فیروزآبادی شهر ری در سال ۱۳۹۹ انجام شده است.
مواد و روش‌ها
 در این مطالعه مقطعی تمامی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که طی سال ۱۳۹۹ در بیمارستان فیروزآبادی شهر ری بستری بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. از پرونده بیماران بر اساس بررسی های بالینی و سونوگرافی بروز کوله سیستیت بدون سنگ و هیدروپس کیسه صفرا در بیماران ارزیابی گردید. همچنین میزان درگیری و شدت بیماری کووید ۱۹ در بیماران بر اساس معاینات بالینی، یافته های تصویربرداری و پاراکلینیک مشخص گردید. در پایان اطلاعات بدست آمده با استفاده از روش‌های آماری مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته ها
 در این مطالعه از بین ۹۴۳ بیمار، ۵۴۶ مرد (۹/۵۷%) و ۳۹۷ زن (۱/۴۲%) حضور داشتند. میانگین سنی افراد ۹۱/۵۸ ±  ۴۹/۷ و بازه‌ی سنی ۴۰ تا ۷۶  سال بود. ۷۴ نفر (۸/۷%) از بیماران درگیری مولتی ارگان و در ۸۶۹ نفر (۲/۹۲%) تنها یک ارگان درگیر بود. هم چنین بیشترین فرم شدت بیماری کووید ۱۹ نیز مربوط به شدت متوسط در ۷۱۲ (۵/۷۵٪) نفر بود. درصد فراوانی کوله سیستیت بدون سنگ در ۱۳۵ نفر (۳/۱۴%) و هیدروپس کیسه صفرا ۲۱ نفر (۲/۲%) ازیابی شد. بین درصد فراوانی کوله سیستیت بدون سنگ و هیدروپس کیسه صفرا در جنسیت های مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت (p value<0.05). هم چنین درصد فراوانی کوله سیستیت بدون سنگ و هیدروپس کیسه صفرا به تفکیک درگیری ارگان های مختلف و در شدت های مختلف بیماری کووید ۱۹ نیز اختلاف معنی داری نشان داد (p value<0.05).
نتیجه گیری
بدین ترتیب نتایج مطالعه‌ی ما حضور و شیوع بیماری‌های مرتبط با سیستم و مجاری صفراوی همچون کوله‌سیستیت بدون سنگ و هیدروپس کیسه صفرا در بیماران کووید ۱۹ را نشان می دهند و پیشنهاد می‌شود این بیماری‌ها با استفاده از معاینات بالینی و روش های تصویربرداری مورد بررسی قرار گیرد. هم چنین فرم های شدید بیماری کووید ۱۹ و درگیری ارگان های مختلف از جمله پارامتر های مهم در تعیین پروگنوز بیماران و نیازمند بررسی دقیقتر می باشد تا  از تشدید بیماری و مشکلات همراه جلوگیری شود.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb