جلد 30، شماره 6 - ( 6-1402 )                   جلد 30 شماره 6 صفحات 214-206 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.BABOL.REC.1399.142
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadi S, Rahmani Firouzjah A, Abbasi Esfajir A A. Evaluation of Influential Factors in the Activity Process of Working Children in Sari City. RJMS 2023; 30 (6) :206-214
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8052-fa.html
صمدی شقایق، رحمانی فیروزجاه علی، عباسی اسفجیر علی اصغر. ارزیابی فاکتورهای تاثیرگذار در روند فعالیت کودکان کار در شهرستان ساری. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (6) :206-214

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8052-fa.html


دانشیار گروه جامعه‌شناسی، واحد بابل، دانشگاه ازاد اسلامی، بابل، ایران ، arf1348@gmail.com
چکیده:   (696 مشاهده)
زمینه و هدف: مسائل و آسیب‏ های اجتماعی ناشی از تحول ‏های سریع جوامع انسانی از موضوع‏ های مهمی هستند که همواره ذهن جامعه‏ شناسان و اندیشمندان را به خود مشغول داشته ‏اند. هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر گسترش کودکان کار در شهرستان ساری بود.
روش کار: این پژوهش با استفاده از روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه صورت گرفته است. این پژوهش از نوع کاربردی و از شاخه توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کودکان کار شهرستان ساری است و نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران، 200 نفر انتخاب شد. در این پژوهش از روش نمونه‏گیری خوشه‏ای چند مرحله ‏ای و نمونه‏ گیری تصادفی ساده استفاده شده است.
یافته‌ها: برای تحلیل داده‏ های پژوهش، از آزمون‏های ضریب همبستگی با نرم‏ افزار spss24 استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ، محاسبه و مناسب ارزیابی شد که بر اساس آن ضریب متغیرهای پژوهش و ابعاد آن بیش از 7/0 بود. در این پژوهش با به‏ کارگیری آمار استنباطی رابطه متغیرهای ضعف انسجام اجتماعی، نابرابری طبقاتی و نابرابری دسترسی به خدمات عمومی و ضعف برنامه‏های حمایتی و گسیختگی هنجارهای اجتماعی و کودکان کار سنجیده شد که رابطه همه متغیرها مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که این متغیرهای ضعف انسجام اجتماعی، نابرابری طبقاتی و نابرابری دسترسی به خدمات عمومی و ضعف برنامه ‏های حمایتی و گسیختگی هنجارهای اجتماعی با کودکان کار رابطه معنی ‏داری دارند.
 
واژه‌های کلیدی: کودکان کار، آسیب ‌شناسی، خشونت، بزه
متن کامل [PDF 1028 kb]   (129 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb