جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 20-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alaei S, Abdi Saray A, Bitarafan Rajabi A, Asgari M, Noori Asl M. Quantitative Evaluation of Attenuation and Scattering Correction in Myocardial Perfusion ECG-Gated SPECT Using Monte Carlo Simulation. RJMS 2023; 29 (12) :12-20
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8007-fa.html
علائی سمیه، عبدی سرای اکبر، بیطرفان رجبی احمد، عسگری محمدعلی، نوری اصل مهسا. ارزیابی کمی اصلاح تضعیف و پراکندگی پرتوها در اسکن پرفیوژن قلب به روش با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو ECG-Gated SPECT. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :12-20

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8007-fa.html


دانشیار مهندسی هسته‌ای راکتور، گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، ak.abdi@urmia.ac.ir
چکیده:   (615 مشاهده)
زمینه و هدف: در ﭘﺰﺷﻜﻰ ﻫﺴﺘﻪ­ای ﻣﻰ­ﺗﻮان ﺑﺠﺎی ﺗﺤﻘﻴﻖ و ﺑﺮرﺳﻰ ﺑﺮ روی ﺑﻴﻤﺎر و ﻳﺎ ﭘﺮدازش ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺑﻴﻤﺎر، ﺗﺼﺎوﻳﺮ ﺷﺒﻴﻪ ﺳﺎزی ﺷﺪه را ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻰ ﻗﺮار داد. لذا هدف این مطالعه ارزیابی کمی اصلاح تضعیف و پراکندگی پرتوها در اسکن پرفیوژن قلب به روش با استفاده از شبیه‌سازی مونت کارلو ECG-Gated SPECT بود.
روش کار: در این مطالعه تأثیر اعمال تصحیح تضعیف و پراکندگی به روش­های دو پنجره انرژیی (DEW) و سه پنجره انرژی (TEW) در تصویربرداری اسپکت قلب مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و برای شبیه‌سازی تصویربرداری اسپکت قلب، از کد اختصاصی شبیه سار مونت کارلو GATE به عنوان سیستم تصویربرداری اسپکت و از فانتوم دیجیتال XCAT با توزیع اکتیویته و نقشه تضعیف مطابق با واقعیت برای مدل‌سازی تنه انسان استفاده شد.
یافته‌ها: مقایسه بهبود کنتراست تصاویر در حالت­های مختلف اعمال تصحیح تضعیف و پراکندگی نشان می­دهد که بیشترین کنتراست تصویر از روش (TEW1+AC) با میانگین 25% افزایش حاصل می­شود و MSE در حالت­های مختلف اعمال تصحیح تضعیف و پراکندگی در مقایسه با تصویر مرجع از 5/51 % تا 5/54 % کاهش یافته بود. MSE در مقایسه با تصویر مرجع از 4/1 در Un_Cor تا 15/1، 13/1، 12/1 و 14/1 به ترتیب در AC+TEW1، AC+DEW، AC وAC+TEW2 کاهش یافت و نسبت سیگنال به نویز (SNR) در تمام روش­های اعمال اصلاح پراکندگی همراه با اصلاح تضعیف در مقایسه با اعمال اصلاح تضعیف (AC) تا 71% افزایش نشان داد.
نتیجه‌گیری: بر طبق نتایج کمی­سازی تصاویر بازسازی شده با بکارگیری اعمال تصحیح پراکندگی همراه با اعمال تصحیح تضعیف امکان‌پذیر است.

 
متن کامل [PDF 1012 kb]   (202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی علوم

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb