جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 250-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0

Tavakoli M B. Investigating the Relationship between Competitive Anxiety and Academic Motivation with Mental Health in Students. RJMS 2023; 29 (11) :241-250
توکلی محمدباقر. بررسی رابطه اضطراب حالت رقابتی و انگیزش تحصیلی با سلامت روانی در دانش آموزان. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :241-250

مربی، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران ، tavakoli210204@gmail.com
زمینه و هدف: سلامت روانی دانش آموزان یکی از مهمترین شاخص­های رشد و پیشرفت نظام آموزش و پرورش یک کشور محسوب می­شود که اضطراب و انگیزش تحصیلی در تغییرات سطح سلامت روانی اثرگذار هستند؛ لذا هدف پژوهش بررسی رابطه اضطراب حالت رقابتی و انگیزش تحصیلی با سلامت روانی در دانش آموزان بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نظر روش توصیفی و از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن شامل کلیه دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه شهر مریوان بود که در سال تحصیلی 1401-1400 مشغول به تحصیل بودند. تعداد جامعه آماری بنا بر استعلام از واحد آمار اداره آموزش و پرورش شهرستان سنندج برابر با 850  نفر بود. حجم نمونه طبق جدول کرجسی و مورگان 265 نفر از طریق روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل سه اضطراب رقابتی بشارت و همکاران (1390)، انگیزش تحصیلی هارتر (1981) و سلامت روان گلدبرگ (1972) بود. از روش آماری پیرسون برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان داد که بین مؤلفه­های اضطراب حالت رقابتی با سلامت روانی در دانش آموزان رابطه منفی و معنادری وجود دارد، در حالی که بین مؤلفه­های انگیزش تحصیلی با سلامت روانی در دانش آموزان تیزهوش رابطه مثبت و معنادری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که بین اضطراب حالت رقابتی و انگیزش تحصیلی با سلامت روانی رابطه معناداری وجود دارد لذا نیاز است برنامه­ریزان و نیز مدیران آموزش و پرورش جهت افزایش سلامت روانی در دانش آموزان، اضطراب حالت رقابتی و انگیزش تحصیلی را مورد توجه قرار دهند.